Kodutute varjupaikade ümbrus on muutunud ohtlikumaks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Tallinna varjupaikade ümbruses on sagenenud juhtumid, kus öömajalised käituvad agressiivselt ja ohustavad ümberkaudseid elanikke.

«Sagenenud on korrarikkumised, mis on eriti märgatavad öömajade ja varjupaikade piirkonnas Põhja-Tallinnas,» lausus abilinnapea Merike Martinson. «See on tekitanud lisavalveteenuse rakendamise vajaduse.»

Tegu on sageli sõltlastega, kel pole püsivat elupaika, töökohta või muud sissetulekuallikat.

«Väga tihti on need inimesed perioodiliselt kriminaalkorras karistatud, kusjuures need karistused on sageli lühiajalised, mis viiakse täide arestimajas, mitte vanglas,» rääkis Tallinna Hoolekande Keskuse juht Imbi Eesmets.

Täna korraldab hoolekande keskus infopäeva teemal «Sõltlasest kurjategija - teenused ja turvalisus», millel loodetakse probleemile leida lahendusi ja parandada koostööd selle valdkonnaga tegelevate asutuste vahel.

Infopäeval esinevad justiitsministeeriumi, Harju kriminaalhooldusosakonna, Põhja politseiprefektuuri, Tervise Arengu Instituudi ja Tallinna Sotsiaaltöö Keskuse esindajad, kel kõigil on pidev kokkupuude krooniliste kriminogeensete sõltlastega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles