Selgusid Tallinna supergraafika konkursi võitjad

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimese koha saanud töö «Tuvikarjane»
Esimese koha saanud töö «Tuvikarjane» Foto: Linnavalitsuse pressiteenistus

Täna kuulutati Poska majas välja kommunaalameti korraldatud hoonete fassaadidele rajatavate supergraafiliste seinapiltide ideekonkursi võitjad.

1. ja 2. koha saanud tööde autoriteks on Edgar Tedresaar ja Paavo Kuldkepp (TajuRuum OÜ) ning 3. koha sai Anton Koovit, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Žürii esimehe, Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvarti sõnul on supergraafiliste seinapiltide ideekonkursi eesmärk hoonete välisilme elavdamine ning linnapildi kaunistamine supergraafiliste seinapiltidega. «Meie eesmärk on linna kaunistamine ja Eesti professionaalse kunsti toomine linnapilti, mis peaks kokkuvõttes tekitama linlastes positiivse meeleolu,» nentis Kõlvart. «Ideekonkursi korraldamisega soovisime saada erinevaid ideid ja stiilinäiteid, seetõttu oli ka teemavalik vaba, mis väljendus ka võidutöödes.»

Abilinnapea sõnul toimus selline konkurss esmakordselt, kuid loodetavasti kujuneb sellest  pikem traditsioon. «Usun, et järgmistel konkurssidel laekub veelgi rohkem kavandeid ja linnaosadesse tekib seeläbi üha rohkem kauni kunstiga ilmestatud hooneid,» märkis Kõlvart.

Supergraafilise seinapildi minimaalne eksponeerimise aeg fassaadil on viis aastat.

Ühtekokku laekus hoonete fassaadidele rajatavate supergraafiliste seinapiltide ideekonkursile kolm pakkumust ja 17 kavandit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles