Video: kurikuulus seenekaupmees ründas keskturul inimesi (16)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Varem seenemüüja ametit pidades Soomes politseinikule kallale läinud Mart Kuus ründas täna varahommikul Tallinnas keskturul inimesi. Politsei leidis agressiivselt mehelt noa ja kaks relva.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Helen Uldrich ütles Postimehele, et politsei sai täna hommikul väljakutse keskturu juurde, kus 40-aastane mees oli vigastanud kolme inimest, kelle kiirabi viis haiglasse.

Uldrichi sõnul ei ole kannatanute vigastused eluohtlikud, vägivallatseja enda pidasid politseinikud kinni. Kusjuures, kinnipidamisel võtsid politseinikud mehelt ära noa ja kaks relva. Üks relvadest oli õhkrelv, teine aga signaalrakettide laskmiseks mõeldud püstol.

Kuulda oli laske

Pealtnägijad andsid vägivallatsejast turu juures teada kella kuue ajal varahommikul. Esialgse info kohaselt oli mees läinud kallale kolmele turul kaupa üles seadnud müüjale. Tunnistajate sõnul oli kuulda ka laske. Põhja prokuratuur seda hetkel kinnitada ei saa.

Kahtlustuse kohaselt võis mees kasutada õhkrelva, kuid hetkel seda kontrollitakse. Mis oli mehe motiiv, on samuti selgitamisel.  

Sündmust pealt näinud Postimehe lugeja kirjelduse kohaselt võis agressiivne mees olla purjus. Lugeja sõnutsi üritas mees esialgu ühele naisterahvale kallale minna, kuid kõrvalseisja läks vahele.

Pärast olevat mehel omakorda tekkinud tüli kolme teise mehega, kellest näiteks ühte lõi ta relvaga kuklasse.

Vägivallatseja kurikuulus taust

Postimehe andmetel oli ründajaks Mart Kuus, kes on varem tähelepanu pälvinud sellega, et ta läks Soomes politseinikule kallale. Alles hiljuti sattus ta sekeldusse marjamüügi tõttu Telliskivi loomelinnaku lähedal.

Kriminaalmenetlust juhtiva prokuröri Enge Selge sõnul on kahtlustatav kinni peetud ning parajasti viiakse läbi esmaseid menetlustoiminguid. See, kas prokuratuur taotleb kahtlustatava vahistamist, selgub nende menetlustoimingute läbiviimise järel.

«Tänu tähelepanelikele pealtnägijatele sai politsei kiiresti reageerida ning kuriteos kahtlustatava kinni pidada. Suur tänu kõigile, kes juhtunust kohe teatasid,» märkis Põhja prefektuuri operatiivjuht Leho Laur. Ta rõhutas, et alati tuleb sellises olukordades pigem abi paluda kui ise sekkuda, seda enam, kui pole teada, kas inimene võib olla relvastatud.

Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlust avaliku korra raske rikkumise paragrahvi alusel, mille korral süüdimõistmisel võib meest karistada rahatrahvi või kuni viieaastase vanglakaristusega.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles