Eha Võrk: müügimaks on ettevõtlust elavdanud

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna abilinnapea Eha Võrk
Tallinna abilinnapea Eha Võrk Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eelmise aasta 1. juunist Tallinnas kehtima hakanud müügimaks on seni laekunud igati ootuspäraselt, täna keskpäevaks oli möödunud aasta neljanda kvartali eest esitatud 5664 müügimaksu deklaratsiooni kokku 3, 96 miljoni euro (62 miljonit krooni) ulatuses.


Neljanda kvartali müügimaksu oli laekunud 3,7 miljonit eurot ehk 58,5 miljonit krooni, teatas Raepress.

Abilinnapea Eha Võrgu sõnul on müügimaks seni laekunud igati ootuspäraselt. «Vastuargumendina Tallinna müügimaksu oponentidele tuleb tõdeda, et müügimaks ei ole Tallinnas ettevõtlust suretanud, pigem vastupidi – ettevõtlus on Tallinnas hoopis elavnenud,» märkis Võrk.

«Seda kinnitab näiteks müügimaksu maksukohustuslaste arvu jätkuv kasv kvartalite lõikes, suurenedes 2010. aasta teise kuni neljanda kvartali võrdluses 540 isiku ehk 8,9 protsendi võrra,» lisas abilinnapea.

Deklaratsiooni esitamise kohustus on isikutel, kes on registreeritud majandustegevuse registris ja kes tegutsevad jaekaubanduse, teeninduse või toitlustuse alal Tallinna linna territooriumil. Müügimaksu määr on üks protsent kaupade ja teenuste maksumusest müügihinnas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles