Laiali aetud alternatiivpeo korraldaja sai trahvi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuritehas Polymer
Kultuuritehas Polymer Foto: Ergo Kuld

Põhja-Eesti päästekeskus trahvis ohutusnõuete eiramise pärast mullu detsembris Tallinna kultuuritehases Polymer laiali aetud alternatiivmuusika ürituse korraldajat väikese hoiatustrahviga.

Päästekeskuse pressiesindaja Ants Raava kinnitusel vesteldi menetluse käigus nii hoone valdaja kui peo korraldajaga ja mõlemale tehti trahvi.

Kui hoone valdaja MTÜ Kultuuritehas Polymer sai avaliku ürituse nõuete rikkumise eest trahvi 300 eurot, siis ürituse korraldaja vaid hoiatustrahvi 12,70 eurot (ligi 200 krooni).

«Summa tundub hästi tühine, kuid inspektor seletas seda puhtinimlikult - korraldaja polnud isegi mitte FIE, vaid füüsiline isik, kes oli ka ametlikult töötu. Ta siiralt kahetses tehtut ja ütles, et ei teadnud nõudeid, millest polnud teda ka hoone valdaja teavitanud,» selgitas Raava.

«Et asi nüüd toimib, tõendab see, et sama inimene on kaks nädalat hiljem korraldanud uue peo, kus oli kõik päästekeskusega kooskõlastatud ja nõuetele vastav,» lisas pressiesindaja. Korraldaja nime ei pidanud ta vajalikuks nimetada.

Kultuuritehas Polymer seevastu sai trahvi 300 eurot ja ettekirjutuse selle kohta, et tehase ruumides ilma neid nõuetega vastavusse viimata mingeid üritusi korraldada ei või.

«Hoonetes töötab üks MTÜ ja inimesed seal viibivad, seda keelata ei saa. Aga neis ruumides ei või korraga viibida rohkem kui 150 inimest,» selgitas Raava. «Kui tekib veel sarnaseid probleeme, et valdaja nõusolekul seal avalikke üritusi korraldatakse, siis on trahvisummad loomulikult suuremad,» kinnitas ta.

Mullu 17. detsembril ajas päästekeskus kultuuritehases Polymer toimunud alternatiivmuusika ürituse, sest mitmesaja inimesega peole poldud päästekeskuse luba taotletud ning inspektorite hinnangul oleks õnnetuse korral inimeste väljapääs ruumidest olnud keeruline. Hoone valdaja, Polymeri koordinaator Jaanika Kuklase tõdes, et päästeameti nõuded on niivõrd karmid, et nad ei taotlenud avaliku ürituse luba, sest poleks seda ilmselt saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles