Katuselt kukkunud jää ja lumi vigastas eile kolme inimest

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne foto.
Illustratiivne foto. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Eile varahommikul varises lumi ja jää Tallinnas Müürivahe tänava hoone katuselt kaela üheksale noorele inimesele, kellest kolm said vigastada.

Mupo pressiesindaja Monika Lestbergi sõnul tuvastati vigastatutel peamiselt põrutusi ning haavu.

Müürivahe 15 katuselt alla kukkunud jää ja lume tõttu vigastada saanud Martini sõnul on omaniku selline vastutustundetu käitumine absoluutselt vastuvõetamatu, vahendas Raepress.

«Kuidas on võimalik, et liikudes ringi oma kodulinna tänavatel võid surma saada ?» küsis Martin.

Jätkuvalt muutlikud ilmad panevad katustel oleva lume ja jää liikuma. Kukkuma hakkav lumi saab sisse hoo, mis oma kiirusega annab väikesele jäätükile suure kaalu. Ehitise omanikul on kohustus hoonet hallata.

Jätkuvalt paneb Tallinna Munitsipaalpolitsei Ameti juht Monica Rand kõigile majaomanikele südamele, et lumi ja jääpurikad tuleb katustelt võimalikult kiiresti ja korralikult eemaldada. «Kahjuks on hooletute omanike pärast sel talve juba mitmeid õnnetusi juhtunud,» lisas Rand.

Kõigil kinnistu ja ehitiste omanikel on kohustus kõrvaldada ehitiselt lume ja jääpurikad, mis alla kukkudes võiavad kahjustada ümbritsevat keskkonda ja inimesi. Tallinna linna heakorra eeskirjade mitte täitmine toob kaasa väärteomenetluse käigus füüsilisele isikule rahatrahvi kuni 400 eurot ja juriidilisele isikule kuni 1300 eurot.

Lisaks võib kannatanu esitada tekitatud kahju hüvitamiseks tsiviilnõude kohtusse ja kehavigastuste korral võidakse põhjustaja võtta kriminaalvastutusele.

Et aidata kinnistu ja ehitiste omanikel kiirelt professionaalset abi leida on Tallinna kodulehele üles pandud teenusepakkujate nimekiri www.tallinn.ee/lumekoristus.

Ohtlikest purikatest ning lumest katuseräästastes palub munitsipaalpolitsei teada anda ööpäevaringselt telefonile 14410.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles