Mupo võib saada rohkem õigusi (8)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Munitsipaalpolitseinikud
Munitsipaalpolitseinikud Foto: Mihkel Maripuu

Siseministeerium soovib anda osa politsei ülesandeid üle kohalikele omavalitsustele, mis tähendaks ühtlasi, et kohalikud korrakaitseorganid nagu näiteks Tallinna munitsipaalpolitsei saaksid rohkem õigusi.

Kui Tallinna munitsipaalpolitsei tabab bussijänese ning see trahvihirmus plehku püüab pista, ei jää ametnikel praegu üle muud, kui helistada politseisse ja loota, et õiguserikkuja tabatakse, sest agressiivselt käituvat inimest mingil moel kinni hoida või kahjutuks teha mupol õigust pole, vahendas ERRi uudisteportaal ERRi raadiouudiseid.

«Muidugi parem oleks, kui jõudu üldse kasutama ei peaks, kuigi praegugi on meil üks piletikontrolör raske vigastusega haiglas, sest murdis bussist väljatõukamisel endal luid,» rääkis Tallinna mupo juht Raik Saart

«Kui mõni linnakodanik on avalikus kohas alkoholijoobes või kuskile magama jäänud, siin on täitsa mõttekoht, et võib-olla kohalik omavalitsus ise toimetab inimese ennekõike koju või siis kainestusmajja. Kas selleks alati on vajadus politseipatrulli välja kutsuda, selles on küsimus,» märkis siseministeeriumi korrakaitse- ja kriminaalpoliitika osakonnajuhataja Veiko Kommusaar.

Saarti sõnul oleks mupo võimeline nii mõnegi politsei ülesande üle võtma, kuid selleks vajaksid ametnikud õigust kasutada jõudu.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles