Mahajäetud autosse kolinud rotid terroriseerisid elanikke

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pealtnäha viisaka välimusega autos elas arvukas rotikoloonia.
Pealtnäha viisaka välimusega autos elas arvukas rotikoloonia. Foto: Den za Dnjom

Tallinnas Kristiine linnaosas Spordi tänaval asuva kortermaja elanikud püüdsid paari aasta jooksul vabaneda nende akende all seisnud peremeheta Ford Focusest, mille sees elas arvukas rotikoloonia.

Kellele nende hoovil seisev ja pealtnäha täiesti viisaka välimusega sõiduk kuulub, elanikud ei teadnud, kirjutas nädalaleht Den Za Dnjom. Samuti ei mäleta keegi elanikest, millal Ford nende hoovi ilmus. «Alguses arvasime, et see on mõne elaniku oma, aga hiljem märkasime, et keegi autot ei kasuta. Kui uurima hakkasime, siis selgus, et see polegi majaelanike oma. Ilmselt on see siia toodud ja maha jäetud,» rääkis majaelanik Veera.

Esimene suurem probleem tekkis Fordiga siis, kui kauaoodatud kvartalisiseste teede remontijad jõudsid tööjärjega Spordi 5 majani. Peremeheta sõiduk jäi suurtele teetöömasinatele nii ette, et elanikud pidid oma jõududega autot meetri-pooleteise võrra nihutama. Muidu oleksid tööd tegemata jäänud.

Kõige hullem on aga elanike sõnul see, et auto sees ja all pesitsevad rotid, kelle jaoks uudne keskkond osutus väga viljastavaks, nii et nad hakkasid kohutava kiirusega paljunema.

«Naabrid kaebasid, et rotid ronivad nende autode kapottide alla. Mehed räägivad, et see on katastroof, sest kui rott närib mõne juhtme või vooliku läbi, võib remondi peale suur summa kuluda,» rääkis samas majas elav Veera. Inimesed hakkasid oma autode kaitseks nende alla rotimürki puistama.

Ühtlasi pöörduti nii munitsipaal- kui pärispolitsei poole, et nood midagi ette võtaksid. Juuni teisel poolel saabuski politseist rõõmusõnum: auto omanik on leitud ja ta veab auto minema kohe pärast jaanipäeva. Paraku jäi see ainult lubaduseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles