Haigla pidi eurorahade saamiseks suure laenu võtma

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Eesti Regionaalhaigla Mustamäe korpus.
Põhja-Eesti Regionaalhaigla Mustamäe korpus. Foto: Peeter Langovits.

Vaatamata rahandusminister Ivari Padari 4. septembri lubadusele, et Põhja-Eesti Regionaalhaiglale (PERH) antakse riigikassast sildfinantseeringuks vajalik 20 miljoni euro suurune laen, seda valitsuses arutama ei hakata.

«Kuna valitsus on vahepeal teinud otsuse Põhja-Eesti Regionaalhaigla rahastamise kohta ELi tõukefondidest, siis puudub riigil vajadus projekti pikaajaliselt laenuga finantseerida,» kõlas majandusministeeriumi vastus järelepärimisele, millal PERHile laenu andmise päevakorrapunkti lõpuks valitsuse istungil arutatakse.

PERHi juhatuse esimehe Tõnis Alliku sõnul ei saavutatud kabinetis üksmeelt ja vahepeal leidsid nad lahenduse Nordea pangast, kirjutas Äripäev.

Riigikassast taotlesid nad laenu 0,4protsendise intressiga (+ Euribor), pangast saadi laen 0,6protsendise intressiga (+ Euribor). Arvestuslikult tuleb haiglal 20 miljoni euro ehk umbes 312 miljoni krooni suuruse laenu eest aastas paarsada tuhat eurot rohkem maksta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles