Juhkentali tänav läheb kaheks kuuks remonti

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhkentali ja Odra tänavate ristmik.
Juhkentali ja Odra tänavate ristmik. Foto: Peeter Langovits

28. juunist kuni 30. augustini on Liivalaia ja Odra tänavate vahele jääv Juhkentali tänava lõik remondi tõttu liiklusele suletud.

Remonttööde ajal sõidavad sealtkaudu vaid ühissõidukid, mille läbipääsu tagavad liikluse reguleerijad, teatas linnavalitsuse pressiteenistus. Tööde eesmärgiks on Juhkentali tänava asfaltbetoonkatte ülakihi asendamine uue kulumiskihiga. Lisaks asendatakse betoonäärekivid graniitäärekividega, uuendatakse kõnnitee kate ning planeeritakse haljasalad.

Peale tee-ehituslike tööde rekonstrueeritakse taastusremondi lõigus AS Tallinna Vesi finantseerimisel vee- ja kanalisatsioonitorustik. Korrastatava tänavalõigu pikkus on 800 meetrit ja tööde lepinguline maksumus on 730 000 eurot.

Suurimaks remondi käigus tehtavaks muudatuseks on Juhkentali 12 juures paikneva ülekäiguraja viimine kesklinna poole Juhkentali 8 ja 10  kinnistute piirile. Uus asukoht vastab paremini kergliiklejate peamisele liikumissuunale kesklinna ja Herne tn vahel. Lisaks ei varja nüüd peatumistaskus seisvad bussid teeületajaid. Liiklusohutuse suurendamiseks on ülekäigule kavandatud ohutussaar.

Hoonete vihmaveetorudest juhitakse sajuvesi üle kõnnitee sõidutee rentslisse. Selleks otstarbeks on projekteeritud graniidist sajuveerennid, mis koosnevad nõgusatest graniitplaatidest mõõtmetega 40x40 cm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles