Mupo inspektor päästis kaevu kukkunud siili

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põhja-Tallinna Alasi tänava risustatud kinnistut inspekteerinud mupo ametnik avastas kahe meetrisügavusest katmata kaanega kaevust siili.

«Mupo on Alasi 5 kinnistu omanikku korduvalt välja kutsunud, kuid tulutult. Tänaseks on talle tehtud kaks ettekirjutust, korraldusega kinnistu heakorrastada, jäätmed kõrvaldada ning kinnistu nõuetekohaselt piirata. Territooriumil on ka neli ohtlikku, ilma kaaneta kaevu. Ala on korralikult piiramata ning seal käivad läbustamas nii naabruses ööbivad kodutud kui ka narkomaanid. Alasi 5 naabruses elavate eramajade väikelaste vanemad on korrastamata kinnistu pärast tõsises mures,» rääkis mupo pressiesindaja Meeli Hunt.

«Omanik aga eelistab risustuse ja ohtlike kaevude likvideerimise asemel trahvi maksta. Esimese trahvi - tuhat eurot , on ta tasunud ning järgmine, märksa kopsakam, on ootel,» lisas ta.

«Läksin kontrollima, et ehk on omanik siiski koristama asunud – tegemist on summaga, mis peaks inimese mõtlema ning tegutsema panema. Aga ei midagi,» selgitas mupo Põhja-Tallinna peainspektor Pavel Boitsov. «Ma ei tea, mis pani mind just sellesse kaevu pilku sisse heitma, igatahes alt vaatas mulle vastu kaks musta silma. Siil! Vaatasime natuke  aega tõtt, siis tõmbas siil ennast kerra.»

Õnneks toimusid lähedal asuva maja juures renoveerimistööd ja sealt laenas inspektor redeli ning kindad. «Ega see kõige mugavam tegevus polnud. Vihma kallas ja mul oli ülikond seljas. Lisaks ei mahtunud redel õiget pidi kaevu ja pidin ta tagurpidi sisse lükkama. Kui alla jõudsin, siis läks aga tõeliseks tralliks – siil asus ennast kaitsma ning hüppas ja undas nagu tolmuimeja,» meenutas Boitsov.

Siil sai lõpuks siiski kaevust päästetud ning pages oma päästjale pilkugi heitmata ja podisedes lähedal olevasse padrikusse.

«Hea, et seekord ei olnud kannatajaks inimene. Samas kohas kukkus eelmisel aastal kaevu meesterahvas ja murdis roide,» rääkis peainspektor. Lahtised kaevud on korduvalt märgistatud mupo hoiatuslindiga, kuid lindid kaovad õige ruttu. «Seega tegu on endiselt suure ohuallikaga. Maksimaalne summa, mida ükskõiksele omanikule määrata saab, on 9600 eurot ja seda ma kavatsen ka teha. Kasvõi kümme korda - kuni kinnistu korda saab!» oli Boitsov resoluutne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles