Pensionilisa taotlemiseks tuleb igal aastal esitada avaldus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pensionilisa makstakse nüüd eurodes.
Pensionilisa makstakse nüüd eurodes. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinn jätkab pensionäridele pensionilisa maksmist selgi aastal, eurodesse ümberarvutatult on selle suurus tänavu  1200 krooni asemel 76,70 eurot. Pensionilisa taotlejatel tuleb linnaosa sotsiaalhoolekande osakonnas avaldus esitada oma sünnikuul või sellele eelneval kuul.

Pensionilisa makstakse vanadus- ja töövõimetuspensioni saajale ning täisealisele rahva- ja toitjakaotuspensioni saajale tingimusel, et ta on rahvastikuregistri andmetel Tallinna linna elanik vähemalt aasta enne toetuse taotlemise aasta 1. jaanuari ning on kantud riiklikku pensionikindlustuse registrisse.

Toetust makstakse üks kord aastas pensionäri sünnikuul.

Abilinnapea Merike Martinson rõhutas  pensionilisa taotluste õigeaegse esitamise vajadust.
«Mulluste probleemide vältimiseks palun kõigil pensionilisa taotlejatel esitada avaldus õigeaegselt. Paraku pole alati võimalik erinevaid põhjendusi, näiteks  välisriigis või haiglas viibimine, eriti aga  infopuudus, arvestada,» ütles abilinnapea.

Käesoleval aastal saab  pensionilisa ligi 90 000 Tallinna pensionäri. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles