Vana-Kalamaja täiskasvanute gümnaasium liitub Linnamäe vene lütseumiga

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnamäe vene lütseum.
Linnamäe vene lütseum. Foto: Priit Simson

Tallinna koolivõrgu reformimise käigus ühinevad 2017. aasta sügisel Tallinna Linnamäe vene lütseum ja Vana-Kalamaja täiskasvanute gümnaasium. Liitumise tulemusel sünnib uus venekeelne munitsipaalgümnaasium, mis hakkab kandma Tallinna Linnamäe vene lütseumi nime.

«Ulatuslikud ümberkorraldused Tallinna koolides lähtuvad Tallinna linna koolivõrgu arengukavast aastateks 2013-2021,» ütles Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart.

«Õpilaste arv erinevates Tallinna linnaosades on aja jooksul muutunud. Praegu on puudu eestikeelseid põhikooli õppekohti kesklinna piirkonnas ning venekeelseid õppekohti Lasnamäel – seega võtame ette muudatused, mille tulemusel tekiks juurde vajalikke õppekohti, et lapsed ei peaks käima ülerahvastatud koolis. Meie eesmärk on, et iga laps saaks õppida kodulähedases koolis, mis annab talle hea hariduse.»

Uue ühinenud munitsipaalgümnaasiumi õppehooneks saab alates 2017. aastast praegune Tallinna Merekalda kooli hoone, mis eelnevalt renoveeritakse. Sinnamaani, ehk alates 2016. aasta sügise teisest õppeveerandist suunatakse Vana-Kalamaja täiskasvanute gümnaasiumi õpilased ajutiselt õppima Tallinna täiskasvanute gümnaasiumi hoonesse. Praeguses Linnamäe vene lütseumi hoones jätkavad 2017. aastast õppimist alg- ja põhikooli lapsed.

Mihhail Kõlvarti sõnul tekivad reorganiseerimise tulemusena 2017. aastaks Linnamäe ja Läänemere piirkonnas vabad põhikoolikohad, mis võimaldavad tulevikus õppetööd korraldada ühes vahetuses ja pakkuda lastele koolides oluliselt rohkem kooli- ja klassiväliseid tegevusi.

Praeguse seisuga õpib Tallinna Linnamäe Vene Lütseumis 1128 last ning maja on koolipere jaoks väga kitsas. «Põhikooli- ja gümnaasiumiosa eraldi majadesse paigutamine pakub olulist leevendust,» ütles Mihhail Kõlvart.

Vana-Kalamaja täiskasvanute gümnaasiumis õpib praegu ligi 500 õpilast, kellele kindlustatakse õppekoht Tallinna Linnamäe vene lütseumis, kinnitas Tallinna haridusameti juhataja Andres Pajula. «Kuna üle poole Vana-Kalamaja täiskasvanute gümnaasiumi õpilastest elavad Lasnamäe piirkonnas, siis kolib kool neile tegelikult kodule lähemale.»

«Täiskasvanute gümnaasiumi õppeprogramm erineb mõnevõrra tavagümnaasiumi omast. Näiteks saab õpilane valida ainult neid õppeaineid, milles tal on puudujääke keskhariduse omandamiseks,» selgitas Andres Pajula. «Selline paindlik lähenemine säilib täiskasvanud õppuritele ka Tallinna Linnamäe vene lütseumi koosseisus. Samuti säilib täiskasvanud õppuritele õppegraafik, kus koolis saab käia kas hommiku- või õhtupoole, et ka töö kõrvalt oleks võimalik keskharidus omandada.»

Tallinna koolide suurprojekti maksumuseks on kavandatud 10 miljonit eurot. Kuidas jaguneb summa koolide vahel, selgub pärast hangete väljakuulutamist lähteülesannete koostamise ja projekteerimise käigus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles