Keila linnavolikogu andis tasuta hariduse jätkumisele garantii

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keila gümnaasiumi vana maja.
Keila gümnaasiumi vana maja. Foto: Priit Simson

Keila linnavolikogu võttis eile vastu otsuse, mis garanteerib tasuta hariduse jätkumise Keilas, reageerides nii positiivselt õiguskantsleri ja maavanema ettekirjutustele.

Keila linnavolikogu otsustas toetada igal aastal Keila hariduse sihtasutust sellises rahalises mahus, mis tagaks kõigile Keila linna rahvastikuregistri järgsetele kooliealistele elanikele tasuta eestikeelse põhikooli- ja gümnaasiumihariduse kättesaadavuse Keila hariduse sihtasutuse koolides õppekavades määratud ulatuses. Samuti katab toetus vajalike lisateenuste nagu logopeedi, koolipsühholoogi ja muu vajamineva abi tasuta võimaldamise abivajajatele, teatas Keila linnavalitsus.

Keila linnavolikogu korrigeeris istungil ka oma varasemat otsust Keila algkooli ja Keila gümnaasiumi tegevuse lõpetamisest ning vormistas selle vastavalt gümnaasiumiseadusele. Vastavalt Harju maavanema ettepanekule tunnistas Keila linnavolikogu kehtetuks oma veebruaris vastu võetud otsuse Keila algkooli ja Keila gümnaasiumi tegevuse lõpetamisest alates 31. augustist 2008.a ning tunnistas need koolid lõpetatuks alates 1. oktoobrist 2008.

Keila linn otsustas kogu linna koolide majandamine Keila hariduse sihtasutusele üle anda sellepärast, et see aitab linnajuhtide sõnul paremini koolielu juhtida ja kulusid kokku hoida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles