Uudiseid loomaaiast: vihm ajab loomad liikvele

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kibibi vihmas kappamas.
Kibibi vihmas kappamas. Foto: Signe Kalgan / Tallinna loomaaed

Eestimaiselt pilviseks ja vihmaseks kiskunud jaanikuu teeb loomaaiaelu ja loomade jälgimise aga hulga huvitavamaks.

Päikeselise ilmaga laisalt varjus või sootuks peidus lösutavad loomad on nüüd aktiivsed ja tegutsemisvalmis. Eriti armastab vihma ninasarvik Kibibi, kes siis mõnuga õueaedikus ringi kappab ja suure traktorirehviga jõudu katsub.

Piisonid on liikvel ja võtavad jooksutuure üles. Lumeleopardid luuravad külastajaid ja sooritavad pikki mängulisi hüppeid. Kaljukitsed-uluklambad aga treenivad tallekeste jalgu tugevamaks ja õpetavad neid kõrgustes turnima. Suurest miiluaedikust kostab jätkuvalt miilulehmi piiravate miilupullide innaaegset mörinat ja võib näha saada ka sarveduelli.

Tuleb ainult vastavalt ilmale riidesse panna ja saabki osa põnevast loomaaialoomade igapäevaelust. Loomaaed on tavapäraselt avatud ja ootab külalisi ka kõigil pühadepäevadel.

Teisipäeval sündis teine vasikas ameerika piisoni karja. Samal päeval koorusid kolm luigetibu linnutiikide laudtee ääres pesitsenud väikeluikede pesas. Tibud toimetati vareste ja kajakate rünnakute vältimiseks veelinnumajja, kus neid ootas juba ees esmakordselt pesitsenud noore väikeluigepaari pesas laupäeval koorunud tibu.

Kolmes valgepõsklagle peres on ilmavalgust näinud kokku 14 tibu. Inkubaatoris koorusid kaks jääkoskla tibu.

Kesknädalal kiibistati troopikamaja surikaadipojad ja selgus ka poegade sugu: kaks poissi ja üks tüdruk.

Neljapäeval sai täiendust alpinaariumi kreeta habekitsede kari – nelja kitsega ühines juuni alguses Poolast Wroclavi loomaaiast toodud habekitsesokk.

Külastamiseks on avatud kääbus- ja dekoratiivkanade ekspositsioon. Ka jääkarutüdruk Nora on taas külastajate ees, peale vana karumaja lagunema kippuvate akende kinniehitamist.

Taas võib loomaaia teedel kohata nastikuid, kuid peljata pole neid vaja. Nastik inimest ei ründa, pigem püüab kiiresti eemale vongelda. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles