Võidusammas hakkab peatselt pimeduses särama

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabadussõja võidusammas säras ka uusaastaööl.
Vabadussõja võidusammas säras ka uusaastaööl. Foto: Peeter Langovits

Vabadussõja võidusammas hakkab juba lähiajal taas pimedas särama, sest vabadussambale uut valguslahendust rajava aktsiaseltsi KH Energia-Konsult peadirektor kinnitas, et montaažitööd lõpevad lähipäevil ning peatselt võib objekti kaitseministeeriumile üle anda.

Samba uus valgustus maksab veidi üle kümne miljoni krooni ning selle raha kavatseb kaitseministeerium Tšehhi firmalt Sans Souci sisse nõuda, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Kõik, mis me paika oleme pannud, oleme ka ära katsetanud, aga nüüd on montaažitööd lõpusirgel, neil päevil lõpetame, eks me siis hakkame reguleerima neid asju, et nad silmale ikka head välja näeksid,» ütles ASi Energia-Konsult peadirektor Heino Harak.

Tema sõnul näeb valgustatud sammas pärast valguslahenduse valmimist isegi varasemast parem välja. «Tahame tuua ka sümboolika kontrastid ilusti välja ja kõik niisuguse, mida võib-olla siiamaani ei ole linlased näinudki,» lausus Harak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles