Pelgulinna elanikud ei taha kodu lähedale süstlavahetuspunkti

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervise Arengu Instituut keeldus rahastamast süstlavahetuspunkti tegevust Paldiski maanteel.
Tervise Arengu Instituut keeldus rahastamast süstlavahetuspunkti tegevust Paldiski maanteel. Foto: Jaanus Lensment

Sotsiaalmeedias levib üleskutse Paldiski maanteele plaanitava süstlavahetuspunkti vastu.

Sealtkandi elanikud ei ole nõus sellega, et Põhja-Tallinna valitsus kolib Kopli elanike nõudmisel süstlavahetuspunkti Erika tänavalt Paldiski maanteele.

«Siiani on süstlavahetuspunkt asunud Erika tänavas, kuid sealsete elanike tungiva nõudmise peale sealne punkt suleti. Põhja-Tallinna linnaosavalitsus nõustus, et Erika tänava elanike kannatused peavad lõppema, aga samas ei leia ametnikud midagi halba selles, et uuteks kannatajateks saavad olema Paldiski maantee ja selle läheduses asuvate tänavate elanikud. Ka meie kandi inimestel on pered, ka meie oleme oma laste turvalisuse pärast mures. Siiamaani on Pelgulinnas olnud võimalik lastel vabalt õues ringi liikuda, nüüdsest ei ole see enam kindlasti ohutu tegevus. Oleks naiivne arvata, et süstlavahetuspunktis uue süstla saanud narkomaan kohe vaikselt lahkub, märksa kindlam on see, et ta jääb sinna veel tundideks ringi kondama ja uueks doosiks vahendeid hankima. Kuidas saab ühtede inimeste ohutust pidada tähtsamaks kui teiste oma?» küsivad tulevase süstlavahetuspunkti lähedal elavad inimesed.

«Kõikidel üleskutse toetajatel on võimalik osaleda Põhja-Tallinna halduskogu avalikul istungil 21. juunil  algusega kell 17 aadressil Niine 2.»

Lisaks süstlavahetusele hakkab elumajade vahel asuvas Paldiski maantee 36a hoones toimuma ka narkomaanide metadoon-asendusravi. Riigikogu HIV-ennetuse toetusrühma esimees Vilja Toomast aga leiab, et lisaks süstlavahetusele ja metadooniravile võiks sinna tulevikus rajada ka narkomaanide süstimistoa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles