Tallinna kommunaalamet soovitab libedaga kodus püsida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Libedal kõnniteel peab olema ettevaatlik.
Libedal kõnniteel peab olema ettevaatlik. Foto: Toomas Huik

Ööga ülilibedaks muutunud teede-tänavate tõttu soovitab Tallinna kommunaalamet kõigil, kel võimalik, kodus püsida, eriti kehtib see soovitus vanemate inimeste kohta.

Tallinna kommunaalamet tuletab meelde, et kõnniteede puhastamise eest vastutab teega piirneva maja või kinnistu omanik ja libedusetõrjet peab tegema mitte ainult hommikuti, vaid vastavalt vajadusele.

Kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg ütles, et eile hilisõhtul alanud vihmasadu muutis ka need kõnniteed, kus libedusetõrjeks paesõelmeid kasutati, taas libedaks.

«Täna on ilmaolud nii hullud, et vanematel inimestel ja kõigil neil, kel selleks võimalus, soovitame kodus olla,» ütles Sulg. «Praegu on õhutemperatuur  plussis ja päeva jooksul paranevad ka liiklusolud. Tallinna peatänavatel on tehtud igapäevane libedusetõrje ja sõidetavus on enam-vähem normaalne. Kinnistu omanikele tuletame meelde, et libedusetõrjet kõnniteedel tuleb teha vastavalt vajadusele, mis praeguses jäiteohus tähendab ööpäevaringset valmisolekut.»

Tallinna territooriumil tuleb kõnniteedel lume ja libeduse tõrjumisel kasutada 2-6-millimeetrise läbimõõduga graniit- või paesõelmeid. Soola kasutamine kõnniteedel on keelatud.
Jalakäijad peaksid arvestama võimaliku libedusega ja kasutama ilmaoludele vastavaid, talviste tallamustritega jalanõusid.

EMHI andmetel sajab täna lund ja lörtsi, Lääne-Eestis ka vihma. Õhtupoolikul saju võimalus väheneb. On jäidet. Puhub lõuna- ja edelatuul 5-9, rannikualadel puhanguti 12-14 meetrit sekundis. Õhutemperatuur on vahemikus miinus 3 kuni pluss kaks kraadi, Kirde-Eestis -5..-7, õhtuks tõuseb temperatuur nullini.

EMHI andmetel oli täna hommikul lumikatte paksus Harkus 42 sentimeetrit.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles