Aastavahetus tõi Tallinna rekordarvu turiste

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahe Moskva rongiga saabunud vene turistid Tallinnas Balti jaamas
Kahe Moskva rongiga saabunud vene turistid Tallinnas Balti jaamas Foto: Raigo Pajula

Möödunud aasta lõpp ja aastavahetus tõi Tallinnasse rekordarv turiste, neist üle poole saabus Venemaalt, kelle ööbimiste arv pealinna majutusettevõtetes kasvas juba novembrikuus 125 protsendi võrra.

Aastavahetusel viibis Tallinnas erakordselt palju Vene turiste, kes saabusid siia nii gruppidena kui ka individuaalselt. Võrreldes eelmiste aastatega oli tänavu rohkem lastega peresid.

Aastavahetuse külastajaid iseloomustas suur huvi kaubanduse ja sündmuste, aga ka ekskursioonide ja Tallinn Cardiga pakutavate võimaluste vastu.

Tallinna Ettevõtlusameti juhataja Marek Jürgensoni sõnul on Vene turistidelt saabunud tagasiside väga positiivne. «Vene turistid jäid aastavahetuste programmidega rahule. Rahulolevatena võisid endid tunda kindlasti ka ostukeskused, eriti aga kallid brändipoed ja ka Raekoja platsi jõuluturu müüjad, sest ostlema jagus neid kõikjale,» ütles Jürgenson.

«Probleemidena tõsteti aga esile rongiühenduses tekkinud hilinemisi, kõrget transpordi hinda ja isikliku autoga saabujad piiriületamise pikkust.»

Möödunud aasta majutusstatistika näitab, et pealinna majutusettevõtetes peatub üha rohkem külastajaid. Aastases võrdluses olid kasvuprotsentidega nii sise- kui ka välisturistide arvud. Suure osa välisturistide arvu kasvust andis just Venemaa turg.

Tallinna majutusettevõtetes peatus novembris kokku 95 600 turisti. Novembris saabus kõige rohkem välisturiste Soomest (53 protsenti välisturistidest), Venemaalt (14 protsenti) ja Rootsist (6 protsenti).

«Peale novembrikuu statistika avaldumist pole enam kahtlust, et Tallinna turismis räägime erakordsest rekordaastast,» sõnas Jürgenson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles