Lauluväljaku arendamiseks luuakse erikomisjon

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauluväljak.
Lauluväljak. Foto: Toomas Huik

Tallinna linnavalitsus moodustab lauluväljaku ala arendamiseks ajutise komisjoni.

«Ajutise komisjoni loomine tuleneb vajadusest teha Tallinna lauluväljaku alale parimal viisil sihipärase kasutamise tagamiseks erinevate osapooltega tõhusat koostööd,» ütles linnapea ülesannetes abilinnapea Taavi Aas. « Linnavalitsuse ajutine komisjon moodustatakse Tallinna lauluväljakuga seotud vajalike arendustegevuste kaardistamiseks ja strateegia väljatöötamiseks. Komisjon esitab hiljemalt 14. detsembriks 2016 linnavalitsusele ettepanekud ja esmase tegevuskava Tallinna lauluväljakuga seotud arendustegevuste osas.»

Komisjoni tööd hakkab korraldama kultuuriamet, komisjoni esimeheks kinnitatakse abilinnapea Mihhail Kõlvart ning liikmeteks kultuuriameti juhataja Aini Härm, linnaplaneerimise ameti juhataja Anu Hallik-Jürgenstein, kommunaalameti juhataja Ain Valdmann, transpordiameti juhataja Andres Harjo, sihtasutuse Tallinna Lauluväljak juhatuse liige Riho Rõõmus ja haldusjuht Taivo Sau, osalema kutsutakse kultuuriministeeriumi rahvakultuurinõunik  Eino Pedanik, Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutuse juhatuse liige Aet Maatee ning Eesti Kooriühingu esimees Raul Talmar.

«Ajutine komisjon peab määratlema prioriteedid, ühised huvid ning erinevate osapoolte võimaliku panuse Tallinna lauluväljaku kui laulupeo traditsiooni hoidmise seisukohalt võtmetähtsusega objekti arengusse. Selle põhjal oleks võimalik töötada välja Tallinna lauluväljaku taristu arendamise strateegia,» selgitas Aas.

Aas tõdes, et lauluväljak ja lähiala vajavad pikaajalisemat strateegiat ja arenguvisiooni. «Paljud murekohad on seotud märkimisväärse investeeringuvajadusega. Otstarbekas oleks  leida selleks vahendid linna ja riigi koostöös,» ütles Aas.

Tallinna lauluväljakul on sümboolne ja püha tähendus Eesti rahvuskultuuri ja laulupeotraditsiooni hoidmisel ning see on ehitatud ja loodud laulupidude jaoks. Eesti Kooriühing on tõstatanud rea murepunkte seoses lauluväljaku ja seda ümbritseva territooriumiga.

Tallinna lauluväljaku arendamiseks võimaluste leidmine on pakiline küsimus, sest juba 2017. aastal toimub XII noorte laulupidu, 2018. aastal tähistab Eesti Vabariik oma 100. juubelit ning 2019. aastal saab laulupidude traditsioon 150 aastaseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles