Vahingu «Pulmad» jõuab lõpuks draamateatri lavale

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Draamateater.
Draamateater. Foto: Peeter Langovits

Ingo Normet toob draamateatris esimest korda lavale Vaino Vahingu «Pulmad», mis pidi vaatajate ette jõudma juba aastakümneid tagasi.

Vaino Vahing lõpetas näidendi 1977. aastal ning samal aastal pidi Ingo Normet selle ka lavale tooma, paraku ei sobinud ühe maaperekonna 20 aastat vältav lugu tsensorile ja nii jäi näidend 35 aastaks riiulisse paremaid aegu ootama, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kaks vaatust ja viis pilti mahutavad õige palju nii eesti rahvast kui perekonnast, ütleb Normet. Tegevus toimub ühes kauges Eesti külas, keskmiselt jõuka talumehe talus, aastatel 1949-69 ning selles on tööhullust ja viinajoomist, küüditamishirmu ja muidugi unistuste pulmi või pulmade unistust.

«Pulmad» esietendub draamateatri väikses saalis pühapäeval, lisaks Ivo Uukkivile ja Merle Palmistele näeb laval Lembit Ulfsakit ja Mari Lille.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles