Tallinna kesklinna suuravariis vigastatud nõuavad BMW juhilt 100 000 eurot hüvitist (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homme astub kohtu ette mullu kevadel Tallinna kesklinnas ränga liiklusõnnetuse põhjustanud 23-aastane Gregor, kelle vastu on kannatanud esitanud 100 000-eurose kahjunõude.

Harju maakohus peab Gregori süüasjas neljapäeva hommikul eelistungi, kus menetluspooled saavad esitada taotlusi ja pannakse paika protsessi algusaeg.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kaarel Kallas kinnitas Postimehele, et kannatanud on esitanud Tartu maantee ja Kreutzwaldi tänava ristmikul toimunud raske liiklusõnnetuse põhjustaja vastu 100 000-eurose hüvitisnõude. 

Avariis said raskeid tervisekahjustusi kokku neli inimest. Üks kannatanu kinnitas Postimehele, et kahjunõude taga ongi need neli, kuid rohkemat pole hetkel midagi kommenteerida.

Põhja ringkonnaprokuratuur esitas ränga avarii põhjustajale 23-aastasele Gregorile süüdistuse liiklusnõuete rikkumises, millega kaasnesid ettevaatamatusest kannatanutele rasked vigastused. Kohtus süüdimõistmisel saab sellise süüteo eest määrata kuni viieaastase vangistuse.

Süüdistuse järgi juhtis toona veel 22-aastane Gregor mullu 16. mail kella 9.30 paiku hommikul BMW-d, olles eelnevalt tarvitanud alkoholi. Tartu mnt ja Kreutzwaldi tänava ristmikule jõudes põles noormehele punane tuli, kuid ta otsustas seda eirata ning ristmiku keelava tulega ületada. Seetõttu sõitis ta otsa lubava fooritulega Tartu maanteele vasakpööret tegevale Mercedesele.

Kokkupõrke tagajärjel paiskusid mõlemad autod tee keskele ohutussaarele, kus viibis seitse jalakäijat. Avarii hetkel oli Gregori auto kiiruseks umbes 100 km/h.

Avarii tagajärjel said raskeid tervisekahjustusi kokku neli inimest – kaks jalakäijat ja kaks Mercedeses olnud inimest. Kergemaid vigastusi said veel üheksa inimest, kellest kolm olid jalakäijad, kolm olid reisijad BMW-s ja kolm reisijad Mercedeses.

Prokurör: Gregori käitumine oli väga vastutustundetu

Menetlust juhtinud prokurör Rainer Amuri sõnul oli Gregori käitumine väga vastutustundetu. «Ebakaines olekus hommikusel ajal läbi kesklinna kihutamist ei ole võimalik õigustada justnimelt selle pärast, et siis on linn täis liikuvaid inimesi ning õnnetuse põhjustamise oht on eriti kõrge,» sõnas ta.

«Antud juhul tuleb ainult tänada õnne, et esmapilgul šokeerivalt suurel kiirusel toimunud avarii tagajärjel keegi ei hukkunud, 13 vigastatust tuvastati eluohtlikke vigastusi vaid ühel inimesel ning raskeid vigastusi kolmel,» lisas prokurör Amur.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles