Savisaar nõudis Nõmme turu hindade alandamist

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvel saab Nõmme turul ka uisutada.
Talvel saab Nõmme turul ka uisutada. Foto: Liis Treimann

Linnapea Edgar Savisaar lubas kolmapäeval Kristiine elanikega kohtudes, et uurib välja, miks Nõmme turul on hinnad kõrgemad kui Kristiine turul. Nõmmel linnapea käsu peale siiski hinnaalandusi tegema ei hakata.


«Homme ma küsin Nõmme linnaosa vanema Rainer Vakra käest, miks on Nõmme turul hinnad palju kallimad kui teil Kristiine turul. Mulle räägiti, et odavamalt ei saa, aga kui Korbil õnnestub Kristiine turul hoida neid hindu, mis seal on, siis peab Nõmmel ka saama,» oli linnapea kindel.

Nõmme linnaosa vanem Rainer Vakra kinnitas täna Postimees.ee’le, et linnapea oli tõepoolest temalt turuhindade kohta aru pärinud ja ka ammendava vastuse saanud. «Täna sai veel kindlaks tehtud, et mõlemal turul maksis räimekilo siiski 18 krooni. Aga mis puudutab Nõmme turgu üldisemalt, siis siin ootavadki ostjad eelkõige kvaliteeti,» rääkis Vakra.

«Näiteks tomatite müüjad on rääkinud, et kui nad müüvad kvaliteetsete tomatite kõrval odavamaid ja viletsamaid tomateid, siis Nõmme turul ei taheta neid osta ja need tuleb lõpuks mõnele teisele turule viia. Sest siia tullakse eelkõige just Eesti kauba ja selle hea kvaliteedi pärast,» kinnitas ta.

Vakra meenutas ka seda, et ilmselt on Nõmme turg ainus Eestis, mille haldaja on võtnud südameasjaks kauba päritolu kontrollimise. «Kui on vaja, siis sõidetakse tomatikasvataja juurde maale ja kontrollitakse, kas ta ikka on need tomatid ise kasvatanud, mida ta müüb. Saatelehti ja sertifikaate saab ju võltsida, aga Nõmme turul kontrollitakse asjad tegelikkuses üle,» lausus linnaosavanem.

Ta möönis, et välismaiste puuviljade hinnad kipuvad Nõmme turul olema veidi kõrgemad kui mujal, kuid siingi paneb tema sõnul lõpuks asjad paika konkurents. «Nõmme turule tulevad need, kes hindavad kvaliteetset Eesti kaupa ja selle me neile garanteerime,» kinnitas Vakra ning kutsus kõiki Nõmme turu liuväljale uisutama.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles