Katariina kolledž alustas 52 tudengiga

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLÜ Katariina kolledži kodulehe fragment.
TLÜ Katariina kolledži kodulehe fragment. Foto: www.tlu.ee

Valdavalt vene keeles õpetamise pärast kriitikatulva alla langenud Tallinna Ülikooli Katariina kolledž alustas 52 tudengiga, pidades seda päris heaks stardiks.


«52 on alustuseks päris hea. Kui kolledž on loodud umbes paarisajale tudengile, siis on 50-70 tudengit uut iga aasta kohta päris hea arv,» ütles kolledži direktor Dimitri Mironov.

Kokku laekus 142 avaldust ehk õppima asus ligikaudu iga kolmas kandideerinu, ütles Tallinna Ülikooli turundusspetsialist Anneli Juul Postimees.ee'le.

Tema sõnul on ligi pool õpilastest Tallinnast ja teine pool Ida-Virumaalt. Kaks õpilast on ka Eesti kodanikud, kes lõpetasid keskkooli välismaal.

Kolledžis saab bakalaureusekraadi omandada kas humanitaar- või sotsiaalteaduste erialal, kusjuures üks kolledži pakutav ainemoodul - sotsiaal- ja reklaamipsühholoogia - osutus Juuli sõnul nii menukaks, et seda võtavad ka eestikeelse kooli lõpetanud.

Kolledž saab vajamineva raha õppemaksudest ning Mironovi sõnul piisab sellest, et kolledž saaks anda kvaliteetset haridust. Kolledžis puuduvad riigieelarvelised õppekohad.

Kõiki kolledži aineid saab läbida lisaks vene keelele ka sajaprotsendiliselt eesti keeles.

Tallinna Ülikooli senat asutas Katariina kolledži 11. veebruaril 2008. aastal. Toona langes kolledži loomise idee keeleinstituudi ja rahvuslaste terava kriitika alla, sest selles nähti ohtu põhimõttele, et avalik-õiguslikud ülikoolid peaksid seisma eesti keele ja kultuuri eest.

Algselt puhtalt venekeelsena mõeldud kolledž loodigi kompromissina kakskeelsena.

Kolledži sotsiaal- ning humanitaarteaduste õppekavad said kinnitatud 3. märtsil 2008. aastal.

Esimene vastuvõtt kolledžisse oli tänavu suvel.

Arhiiv! Katariina kolledž saab kakskeelse õppe
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles