Video: 50 km/h alas 150 km/h sõitnud juhiloata mootorratturile määrati 15 päeva aresti (8)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile märkasid Kesklinna politseijaoskonna politseinikud liiklusjärelevalve käigus Tallinnas Endla tänaval ühtäkki ülisuurel kiirusel lähenevat mootorratast. Hetkel, mil mootorrattur politseinike radarisse sõitis, oli kiiruseks 147 km/h alas, kus lubatud oli 50 km/h.

Politseinikud pidasid juhi, 32-aastase mehe, kinni ning kontrollimisel selgus, et tal oli juhtimisõigus varasemate korduvate liiklusrikkumiste tõttu ära võetud, teatas Põhja prefektuur.

Juht peeti kinni ning täna seisis mees juba kohtu ees. Talle määrati karistuseks 15 päeva aresti, mida ta peab koheselt täitma hakkama.

Põhja prefektuuri kesklinna politseijaoskonna patrulltalituse juht Taavi Kirss sõnas, et tegu oli äärmiselt ohtliku sõidukiirusega, eriti linnas, kus iga hetk võib ootamatult läheneda teine sõiduk või teele astuda jalakäija.

«Suvekuudel sagenevad traagiliste tagajärgedega liiklusõnnetused ning üheks peamiseks põhjuseks on suured sõidukiirused. Mugavate teeoludega ei taju juhid enam oma liikumiskiirust ja vajutavad julgelt gaasi. Ent mida suurem on kiirus, seda vähem on juhil aega reageerimiseks ja õnnetuse korral on vigastused palju raskemad,» sõnas Kirss.

Kirsi sõnul on ohutut liiklemist tarvis meelde tuletada just nüüd, mil hakkavad kätte jõudma erinevad suvised pidustused, nende seas jaanipäev.

«Suuremate ürituste ajal on politsei täiendavate jõududega väljas, et takistada kõigil neil, kes alkoholi võtavad ja siis rooli taha kipuvad, liikluses osalemist. Arestiga saame vähemalt mõneks ajaks ohtliku juhi kaasliiklejate seast eemaldada,» kommenteeris ta.

Vaid nädal tagasi pidasid Põhja prefektuuri liikluspolitseinikud Rae vallas enam kui 150 tunnikiirusel kihutanud kaherattalise, mida juhtinud mees oli juhtimisõiguseta ja alkoholi tarvitanud. «Piirkiirused kehtivad kõigile, ka mootorratturitele,» rõhutas Kirss.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles