Metropoliit Kornelius: rünnakud Savisaare vastu on kohatud

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar ja metropoliit Kornelius.
Edgar Savisaar ja metropoliit Kornelius. Foto: Toomas Huik

Moskva patriarhaadi Eesti õigeusu kiriku eestseisja ning Tallinna ja kogu Eesti metropoliit Kornelius leiab, et rünnakud Tallinna linnapea Edgar Savisaare vastu rahaküsimise pärast kiriku ehitamiseks Lasnamäele on kohatud.

«Minu arvates on rünnakud linnapea Edgar Savisaare vastu mitte üksnes alusetud, vaid ka ebaintelligentsed ja kohatud ning kinnitavad, et inimesed, kes skandaali vallandasid, ei tea küsimuse tuuma,» kinnitas metropoliit ajalehele Komsomolskaja Pravda antud intervjuus.

Metropoliidi sõnul teevad Eestis elavad õigeusklikud koostööd Savisaare mitte kui opositsiooniparteist Keskerakonna liidri, vaid kui linnapeaga.

Kornelius kinnitas, et koostöö Andrei Pervozvannõi fondiga on toimunud juba mitu aastat. Eesti inimesed teevad küll ka fondi annetusi, aga kiriku ehitamiseks on vaja palju rohkem raha.

«Miks keegi ei tunne huvi, kes annavad raha Jehoovatunnistajate kirikutele, kes seal jutlustavad, kui palju need jutlustajad teenivad ja kui palju nad annavad riigikassasse?» küsis Kornelius.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles