Galerii: KGB muuseumi avamine Viru hotellis

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avas Tallinna Sokos Hotel Viru muuseumi, kus tutvustatakse hotelli ajalugu ja KGB tegevust väliskülaliste jälgimisel.

«Viru hotell on olnud varsti 40 aastat Tallinna maamärk ja lugematute legendide allikas,» rääkis Sokos Hotel Viru tegevdirektor Anu Soosaar.

«Muuseumi ideed on kaalutud juba üle kümne aasta, sest KGB poolt maha jäetud ruum 23. korrusel ja lood nende tegevusest hotellis on pakkunud meie külalistele tohutut huvi. Euroopa kultuuripealinna aasta on õige aeg rääkida Viru hotelli loost, KGB rollist selles ja laiemalt kogu ajastust - see annab ka kaugelt tulnud külalisele võimaluse tajuda aega, kust me tuleme.»

Hotelli 23. korrusel asuva muuseumi väljapanek on pärit peamiselt hotelli arhiividest ja äratab kindlasti mälestusi kohalike inimeste seas.

Avamisest kuni aprilli lõpuni pääseb muuseumisse vaid laupäeviti ja pühapäeviti kl 10 ja 11.30. Maist kuni septembri lõpuni on muuseum avatud kõigil nädalapäevadel 10-18 ja ekskursioonid väljuvad igal täistunnil. Soovitatav on ette registreerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles