Fotod ja video: viimane trammisõit Kopli suunal

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna sõitis retrotramm puhkpillimuusika saatel viimast korda kesklinnast Kopli trammidepoosse ja tagasi, liinidel nr 1 ja 2 sõidavad alates tänasest asendusbussid.

Tallinna Linnatranspordi AS (TLT) aga ei tähistanud piduliku sõiduga mitte trammiliinide sulgemist, vaid Tallinna trammirenessansi teiseks etapiks kutsutud teetööde algust. Pärast tööde lõppu saavad Kopli suunal sõita ka uued Hispaania trammid.

Kopli trammid hakkavad uuesti sõitma 1. septembril, aga esialgu vaid Mere puiesteelt Balti jaamani, kuhu rajatakse tagasipöördering.

Tööde järgmises etapis tänavu septembrist kuni 2017. aasta oktoobrini jätkatakse Kopli suunalise trammitee ehitamist Balti jaamast Kopli depooni. 2017. aasta suvel ehitatakse uus Skoone bastioni kõrvalt kulgev trammitee Suur-Rannavärava tänavast Balti jaama ajutise tagasipöörderingini.  

TLT juhatuse esimehe Enno Tamme sõnul pannakse algavate rekonstrueerimistöödega punkt Tallinna trammitaristu tänapäeva nõuetega vastavusse viimisele. «Oleme lõpetamas protsessi, mis algas 3. ja 4. liini rööbastee kaasajastamisega. Samaaegselt Kopli suuna põhjaliku ümberehitusega valmib tuleval aastal ka trammitee lennujaamani,» rääkis Tamm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles