Märt Sults oma plakatist: Keskerakonnaga pole siin mingit pistmist (3)

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Sultsi plakat.
Märt Sultsi plakat. Foto: JUSS SASKA

Täna hommikul ilmusid Tallinna tänavatele plakatid, kus keskerakondlane Märt Sults soovib koolijutsidele head õppeaasta lõppu. Ehkki plakatid meenutavad esmapilgul Keskerakonna rohelistes värvides reklaami, kinnitas Sults Postimehele, et ta on ise nende eest maksnud ja Keskerakonnaga pole siin mingit pistmist.

«Poliitikaga pole siin mingit pistmist peale selle, et ma olen keskerakondlane,» märkis Sults, kes kergelt ärritus, et ajakirjandus püüab ikka ja jälle skandaali üles puhuda. «Ise tellisin, ise maksin,» kinnitas ta, et ei ole kunagi kelleltki millegi jaoks raha saanud.

Kaks rohelise kirjaga plakatit paigaldati täna hommikul Tallinnas Kristiinesse ja Sõle tänavale. «Rohkemaks mul raha lihtsalt polnud,» märkis Sults. Ta selgitas, et mõtles isegi alguses, kas selline asi on ikka õige, kuid nüüdseks on pilt plakatist tema Facebooki lehel üleval olnud nädal aega ja kommentaarid selle all on positiivsed.

Sultsi sõnul oli tal keerulise poliitilise olukorra tõttu raske värvi valida. «Ma ei saa ju plakatile panna ei sinist, ei kollast, ei valget, mitte midagi, sest sinine on Reformierakonna, kollane Reformi, valge Vabaerakonna oma,» muigas ta. «Seega valisin pastellrohelise, mis on ja ei ole ka Keskerakonna värv,» lisas ta, et Keskerakonnal on siiski tumeroheline värv.

Sults kinnitas, et Keskerakonda pole mõtet asjasse segada ja plakatid on tehtud puhtalt sel eesmärgil, et südamest kõigile õpilastele head õppeaasta lõppu soovida. «Oma kooli (Tallinna kunstigümnaasium - toim) õpilastele saan otse soovida, kuid näiteks Pelgulinnale (Pelgulinna gümnaasium - toim) ja Ehtele (Ehte humanitaargümnaasium - toim) ma ei saa. Kuidas teistmoodi saaksin häid soove soovida kõigile, keda tahan õnnitleda,» arutles Sults, täpsustades, et kõik kolm kooli on omavahel seotud ning ta annab neis praegugi tunde. «Olen eelkõige koolipapa ja oma piirkonna fänn ja alles seejärel riigikogu liige.»

Tema sõnul on ajastus suurepärane, sest põhikooli õpilased lõpetavad reedel ja esmaspäeval ning gümnasistidel on veel kõige raskemad eksamid ees. Plakatid on samuti paigaldatud nii, et kõik tema õpilased neid näeksid. «Kui õpilastel on toetust vaja, siis nad saavad koolipapa toetuse kätte.»

Küll lisas ta, et kui siit suurem jama tuleb, võtab ta plakatid kohe maha. «Ma ei ole Edgari (Savisaar - toim) plakatit näinud, aga see tuli samal ajal välja. Tahan toonitada, et need pole karvavõrdki kuidagi omavahel seotud. Kui mu heasoovlikkust hakatakse poliitiliseks keerama, siis võtan kõik maha. Ma ei lase oma õpilasi solvata,» rääkis ta.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles