Täna algasid vanalinna päevad

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna keskpäeval avati laste rongkäiguga 35. Tallinna vanalinna päevad.

«Juhtmõtte «Muutuv linn» all toimuvate vanalinna päevade rikkalik programm pakub kuulamist-vaatamist ja kaasategemise võimalusi igas eas inimestele,» ütles projektijuht Marje Jürgenson. «Programm vältab 1.-5. juunini ja hõlmab kokku ligi poolt tuhandet sündmust. Publik saab nautida kokku 105 kontserti ja 99 etendust, osaleda 67 ekskursioonil ja 91 töötoas. Lisaks pakume lastele 110 erinevat üritust. Kogu programm on jaotatud 89 esituskoha vahel üle terve vanalinna.»

Varasemate aastatega võrreldes tõi projektijuht uudsena välja mitme sündmuse toimumiskoha, nagu näiteks Snelli tiik, millele rajatakse suurejoonelise lõpuetenduse lava. Uus on samuti vanalinna päevade pealava asukoht Raekoja platsil – nüüd seisab see ligikaudu kunagise vaekoja paigas. Pärast hulka aastaid on programmi lülitatud jälle Hirvepark ja Kanuti aed.

Kesklinna vanem Alar Nääme lisas, et tänavu sulandub uudsena ka Toompea all-linna eluga ühte ja vanalinna päevade puhul avavad seal 3. juunil paljud asutused külastajatele oma uksed. Nääme kutsub kõiki linlasi ja Tallinna külalisi viie päeva jooksul pakutavast rikkalikust programmist osa saama. «See on oodatud iga-aastane kultuurifestival nii tallinlaste seas kui mujalt Eestist ja ka välismaalt spetsiaalselt selleks ajaks siia saabuvate külaliste jaoks. Ainuüksi 35 aastat vastu pidanud traditsioon ise kinnitab vanalinna päevade populaarsust ja elujõudu,» märkis linnaosavanem.

Programm algas 1. juuni keskpäeval laste rongkäiguga mööda Harju tänavat Raekoja platsile, kus seejärel algas õpilasfirmade laat. Lastekaitsepäeva puhul ongi avapäev keskendunud lastele, pakkudes neile tegevust nii Hirvepargis avataval lastealal, Kodulinna Majas kui paljudes muudes paikades.

Päeva kulminatsiooniks on õhtune kontsert «Avatud linn» Raekoja platsi pealaval, kus laulavad Ivo Linna, Raekoja tornist laskuv Liis Lemsalu ja Euroopa Kultuuripealinna segakoor. Laval on ka üle-eestiline noorte sümfooniaorkester, Trikivabrik, Janika võimlemisklubi iluvõimlejad jpt. 

Täpsem programm on vanalinna päevade lehel ja programmivihikutes, mida leiab Rahva Raamatu poodidest, turismiinfopunktist, Kesklinna valitsuse ja linnavalitsuse infosaalist, ürituste ajal ka Raekoja platsi infotelgist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles