Tallinn võtab Tartust eeskuju

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme turg
Nõmme turg Foto: Toomas Huik

Tallinna linnavalitsus soovib luua linnaasutuse Nõmme Turg, mis hakkab organiseerima turukaubandust ja osutama turuteenust.

Homsel linnavalitsuse istungil arutatava eelnõu järgi hakkab uut asutust haldama Nõmme linnaosa valitsus.

Nõmme linnaosa vanema Rainer Vakra sõnul on asutuse Nõmme Turg loomisel eeskujuks Tartu turg.

«Tartu turg on hea näide sellest, et parima tulemuse turu säilimiseks, korralike kauplemistingimuste loomiseks ja ostjate rahulolu kindlustamiseks tagab see, kui turg on omavalituse hallata,» rääkis Vakra.

«Tartu turg annab praegu silmad ette kõigile Tallinna turgudele. Juba järgmiseks kevadeks muutub ka Nõmme turg kohaks, kus klient on võimalikult lähedal tootjale endale, kus on puhas ning kuhu inimestel on rõõm tulla,» märkis linnaosavanem.

Vakra kinnitusel oleks hallatava asutuse esmane ülesanne astuda läbirääkimistesse turul kauplevate isikutega, samuti turu lammutus-, konserveerimis- ja ehitustööde ettevalmistamine ning nende korraldamine alates tuleva aasta 5. jaanuarist.

Abilinnapea Jaanus Mutli hinnangul on hallatava asutuse eelis, et selle kaudu saab turu ehitustööde ja käivitamise perioodil Tallinna linna tahet vahetumalt ja kiiremini kontrollida. «Samas jääb alati alles võimalus moodustada tulevikus turu haldamiseks linna äriühing,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles