Video: politsei tabas juhtimisõiguseta purjus mootorratturi, kes ületas kiirust 100 km/h (2)

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põhja prefektuuri liikluspolitseinikud tabasid möödunud laupäeval juhtimisõiguseta ja alkoholi tarvitanud mootorratta juhi, kes ületas kiirust enam kui 100 km/h.

Laupäeval õhtul olid Põhja prefektuuri liikluspolitseinikud tegemas liiklusjärelevalvet Harjumaal Rae vallas Lagedi-Aruküla maanteel, kui märkasid ühtäkki ülisuurel kiirusel liikuvat mootorratturit.

Politseinike kiiruskaamera fikseeris 50 km/h alas mootorratturi sõidukiiruseks 150 km/h. Kontrollimisel selgus, et roolis oli 31-aastane Juri, kes oli alkoholi tarvitanud.

Juril ei olnud juhtimisõigust ning kaherattaline, millega mees kihutas, ei kuulunud temale. Juri peeti kinni ning eile andis mees juba selgitusi kohtuniku ees.

Liiklusrikkumiste eest varem karistamata Jurile määrati karistuseks 30 päeva aresti.

Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse juht Hannes Kullamäe tõdes, et kiiruseületamine ja joobes juhtimine on endiselt kaks peamist põhjust, miks juhtuvad traagiliste tagajärgedega liiklusõnnetused.

«Antud juhtum on kahetsusväärne näide sellest, kuidas juht tegi endast kõik oleneva, et seada end ja kaasliiklejaid ohtu. Õnneks jõudsid seekord korrakaitsjaid enne sekkuda. Kaherattaline on nõrgem osapool liikluses, kuid veel eriti haavatavaks muudavad nad end siis, kui liiklusreeglitest kinni ei pea,» sõnas Kullamäe.

Suvi on liikluses raske, sest just suvekuudel sagenevad raskete tagajärgedega liiklusõnnetused. 2015. aastal registreeriti kõige enam inimkannatanutega liiklusõnnetusi juulis. Selge nähtavus ja head teeolud ajendavad sõidukijuhte julgemalt gaasi vajutama ning nii ei tajuta enam oma sõidukiirust adekvaatsena. Kui enne rooli istumist tarvitab juht alkoholi, on õnnetus enam kui tõenäoline juhtuma.

Inimkannatanutega liiklusõnnetused. Allikas:
Inimkannatanutega liiklusõnnetused. Allikas: Foto: Põhja prefektuur
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles