Kristiine keskusele pommiähvarduse teinud naine võeti vahi alla

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiine keskusele tehti pommiähvardus.
Kristiine keskusele tehti pommiähvardus. Foto: Postimees

Möödunud neljapäeva õhtul Kristiine keskusele pommiähvarduse teinud naine sihtis hiljem ka relvataolise esemega möödasõitvaid autosid, nädalavahetusel võeti naine prokuratuuri taotlusel vahi alla.

26. mai õhtul kell 20.33 teatati politseile pommiähvardusest Kristiine keskusele. Tund aega hiljem sai politsei teate, et Tehnika tänaval sihib naine relva meenutava esemega möödasõitvaid autosid. Politseinikud pidasid 46-aastase naise sündmuskohal kinni.

Naist on alust kahtlustada nii pommiähvarduse tegemises kui ka relvamaketiga autode sihtimises. Kohus võttis laupäeval naise prokuratuuri taotlusel vahi alla, teatas Põhja prefektuur.

Politsei välijuht Gert Nõgu ütles neljapäeva õhtul sündmuskohal Postimehele, et pommiähvarduse teinud isiku näol on tegemist seal piirkonnas liikuva problemaatilise naisega, kellel oli turvatöötajaga päeval konflikt. Välijuht arvas, et ähvarduse võis ta teha kättemaksuks.

Keskuse läbiotsimine kestis ligi kaks tundi. Kella 22.15 paiku kinnitas välijuht, et pommi ei olnud ning läbiotsimine on lõppenud.

Kohtueelses menetluses on muuhulgas vajalik selgitada, kas naine oli nende tegude toimepanemise ajal süüdiv ning kas ta võib vajada psühhiaatrilist ravi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles