Peeter Jalakas: Eesti riigihankeseadus on täiesti lombakas

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuurikatla renoveerimise rahastamine vähenes.
Kultuurikatla renoveerimise rahastamine vähenes. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kultuurikatla juht Peeter Jalakas Eesti riigihankeseadus on täiesti lombakas ning see tuleks üle vaadata.

Tallinnas, Põhja puiesteele plaanitud Kultuurikatlasse oli kavandatud suur hulk Tallinn Kultuuripealinn 2011ga seotud ettevõtmisi. Ehitusettevõtete vaidlemise tõttu jääb hulk üritusi ilmselt toimumata.

Täna tuli teade, et Tallinna halduskohus seadis ehitusettevõtete Estconde-E ja Fund Ehituse kasuks Tallinna Kultuurikatla ehituslepingu sõlmimisele tõkendi ja sidus selle riigikohtusse jõudnud Kultuurikatla vaidlusega. Riigikohus enne kuu lõppu menetlusse võtmise otsust ilmselt ei tee.

Kultuurikatla juht Peeter Jalaks sõnas Kuku raadiole, et Eesti riigihankeseadus on täiesti lombakas. Tema hinnangul tuleb seadus kindlasti uuesti üle vaadata, kuigi Kultuurikatelt see tänavu enam aidata ei jõua.

Jalaka sõnul muutub tellija hanke väljakuulutamise hetkest täiesti teisejärguliseks. Seni kuni hankel osalenud ehitusfirmad hankeotsust vaidlustavad ja kohtusse kaebuseid esitavad, seatakse kogu tegevusele tõkend.

Jalakas selgitas, et kuni vaidluse lõpuni ei tohi ühtegi liigutust teha, paraku vaidlus ei lõpe.
Jalaka sõnul on Tallinnas nüüd kahe kultuurirajatise asemel kaks kultuuriauku, Linnateatri lavaauk ja Kultuurikatla auk.

Kultuurikatla juht kinnitas samas, et nö Kultuurikatla augus suvel kultuuriüritused siiski toimuvad. Jalakas lubas, et juba juunis käib elu katlas ja selle ümber .

Plaanis on mitmeid üritusi ja näituseid. Jalakas lisas, et ehk on see Eesti eripära, et kultuuri peab augus või koopas tegema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles