Löökaugud ajutisel teejupil tekitasid Peterburi teel ummiku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Remonditav teelõik Peterburi maanteel
Remonditav teelõik Peterburi maanteel Foto: Peeter Langovits

Täna hommikul pidid mööda Peterburi teed Tallinna sisenevad autojuhid vaevlema pikas ummikus, sest ehitustööde käigus rajatud ajutisel teelõigul tekkisid ohtlikud löökaugud ning osa teest tuli liikluseks sulgeda.

Maanteeameti andmetel jõudis ehitaja siiski tänaõhtuseks tipptunniks teeaugud lappida ning homme hommikul ei tohiks enam suuri ummikuid seal tekkida.

Maanteeameti avalike suhete juht Allan Kasesalu ütles, et oli ise eile mööda seda teelõiku sõitnud ning nägi, kuidas mõnel autol löökaukudes rehvid purunesid. Seega tekkis liiklusohtlik olukord.

Maanteeameti andmetel on Peterburi tee remonditaval teelõigul praegu suur liikluskoormus ning tee kulumisele aitab kaasa ka talviste ilmastikuolude muutumine. Löökaukude lappimine kitsendas paratamatult tavaliiklust maanteel, kuid eelkõige tehti seda liiklejate huvisid silmas pidades.

Kasesalu sõnul ei ole ehitaja suutnud esilagsest Maardu ja Loo vahelise teelõigu renoveerimise ajagraafikust erinevatel põhjustel kinni pidada, kuid tööde lõpptähtajas ei ole muudatusi tehtud. Maanteeamet ostab omanikujärelvalve teenust, et hoida teelõigu kvaliteetsel ehitamisel ja õigeaegsel valmimisel pidevalt silma peal.

Loo ja Maardu vaheline 6,8 kilomeetri pikkune teelõik peab vastavalt sõlmitud lepingutele valmima 2011. aasta lõpuks. Maksma läheb see 381,3 miljonit krooni. Kaheksakümmend protsenti rahast tuleb Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondist. Ehituse peatöövõtja on Merko Ehitus koos AS-ga Tallinna Teed ja Läti ehitusfirmaga SIA Merks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles