Tallinna TV otse-eetrisse helistanud vaataja pahandas Savisaarega (1)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna TV otsesaade «TeleTallinn» neljapäeva õhtul.
Tallinna TV otsesaade «TeleTallinn» neljapäeva õhtul. Foto: Kuvatõmmis videost

Eile õhtul helistas Tallinna TV otsesaate «TeleTallinn» eetrisse ilmselt linnapea ametikohalt kõrvaldatud Edgar Savisaarelegi ootamatult vihane televaataja, kes kutsus opositsiooni juhti korrale.

Varem pikemat nime «TeleTallinn. Linnapea tund» kandud otsesaadet saab järele vaadata  keskerakondliku telekanali koduleheküljelt, telefonikõne algas saate 44. minutil.

«See Siret Kotka, kuidas ta teie arveid maksis, no see on ju täiesti jama, mis te räägite,» teatas stuudiosse helistanud mees.

«Minu arust te peaksite prokuratuuri austama, et ta ei ole teid veel kinni pannud. Teised kurjategijad pannakse enne ikka uurimise ajaks kinni, et ta ei segaks uurimist, aga te olete mõnitanud prokuratuuri, kaitsepolitseid, riiki. Minu arust peaksite te olema tänulik, et prokuratuur ei ole teid veel kinni pannud. Nii et lõpetage see mõnitamine ära ja Tallinna maksumaksja raha raiskamine enda upitamiseks,» jätkas ta.

Televaataja märkis, et teised ärimehed, keda samas asjas kahtlustatakse, ei ole häält tõstnud. «Teie olete ainuke, kes siin hüpleb,» nentis pahane vaataja ja lisas: «Nii et lõpetage ära. Kui te olete süütu, siis te olete süütu ja kui te olete süüdi, siis te saate vastava karistuse. Tänan.»

Savisaar vastas televaatajale, et see oli küll väga tore reaktsioon ja tsiteeris helistanut, et «kui te olete süütu, siis te olete süütu». «Ma tänan teid väga sellise pöördumise eest ja olge sama julge mitte ainult minu puhul. Aitäh,» kõlas Savisaare napp vastus.

Järgmised helistajad väljendasid üldiselt nördimust esimese kõneleja pärast. 

«Ma tahaksin küsida palun, et kas teil on plaanis, kui te kunagi saate oma kohtuotsuse kätte, ka Euroopa kohtusse edasi kaevata seda häbematust, mis teiega tehakse?» küsis näiteks üks hiljem helistanud murelik proua.

Vastuses soovitas Edgar Savisaar naisel esimesele helistajale andeks anda, kuna inimesed lihtsalt iga kord ei tea, mida nad teevad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles