Fotod ja video: Kristiine keskusele pommiähvarduse teinud naisel oli päeval turvatöötajaga konflikt (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Häirekeskus sai täna õhtul kell 20.33 väljakutse Tallinnas Kristiine keskusesse, millele oli tehtud pommiähvardus. Ligi kaks tundi hiljem kinnitas politsei, et ähvardus osutus alusetuks.

Kohapeal viibinud politsei välijuht Gert Nõgu kinnitas kella 22.15 paiku Postimehele, et pommi ei olnud ning läbiotsimine on lõppenud.

Nõgu ütles pisut enne kella 22, et pommiähvarduse teinud isik on kinni peetud ja toimetatud asjaolude väljaselgitamiseks jaoskonda.

Selgus, et pommiähvarduse teinud isiku näol oli tegemist seal piirkonnas liikuva problemaatilise naisega, kellel oli turvatöötajaga päeval konflikt. Välijuht arvas, et ähvarduse võis ta teha kättemaksuks.

Häirekeskus sai väljakutse kell 20.33. Hoonest evakueeriti koheselt kõik inimesed. Kohale sõitis politsei, päästerühm koos pommikoeraga ja igaks juhuks ka kiirabi.

«Asjaolude kontrollimiseks evakueeriti inimesed ja praegu demineerijad kontrollivad maja,» ütles Põhja prefektuuri pressiesindaja Helen Uldrich kella 21.20 paiku.

Maja taga oli kohal ka kiirabi. Foto: Postimees.
Maja taga oli kohal ka kiirabi. Foto: Postimees. Foto: Postimees

Kuni demineerijad hoonet kontrollisid, seisid Kristiine keskuse ees USS Security turvamehed ja neli politseinikku. Hoone ees oli ka kaks politseiautot. Politseilindi taga ootas rahvas.

Kui üks vanahärra turvamehelt küsis, mis juhtus, sai ta vastuseks, et pommiähvardus. «Võib minna minuteid, võib minna tunde,» lisas turvamees.

Väljas ootas ja külmetas ligi kolmkümmend inimest, peamiselt poetöötajad.

Väljas oli jahe, kuid ka poemüüjad pidid asjad jätma ja evakueeruma. Foto: Postimees.
Väljas oli jahe, kuid ka poemüüjad pidid asjad jätma ja evakueeruma. Foto: Postimees. Foto: Postimees

Poetöötaja kirjelduse järgi kostus järsku valjuhääldist teade: «Eriolukord, palun väljuge!». Keskuse töötajad vaatasid kiiresti ruumid üle, et kõik külastajad välja saaks. 

«Ühel kliendil olid proovikabiinis püksid pooleldi jalas,» naeris müüja. Omakeskis arutatati, et ilmselt on midagi tõsist, kuna turvamees öelnud: «Ei jaluta, jookske ruttu välja!».

Müüjad muretsesid, et äkki nad ei pääsegi täna enam keskusesse sisse, kuna politseinik oli nii arvanud. «Asjad on kõik sees, kus sa lähed nii, ei saa kojugi,» kurtis üks poetöötaja. «Nagu filmis,» lisas teine.

Eridemineerijad käivad maja läbi ja kuna keskus on suur, kulub selleks aega, tõdes välijuht, kui operatsioon polnud veel lõppenud.

Õnneks ei pidanud töötajad väljas külmetama, vaid said oodata restoranis Babyback, mis oli demineerijate poolt juba üle kontrollitud ja ohutuks tunnistatud. Sellest võimalusest polnud mõni töötaja aga kuulnudki.

Suurem tegevus käis keskuse taga, kuhu oli kogunenud nii politseinikke, hulganisti turvamehi ja kiirabi. Seal piirasid politseinikud ka liiklust.

Inimesed said sooja minna restorani Babyback, mille demineerijad olid juba üle kontrollinud. Foto: Postimees.
Inimesed said sooja minna restorani Babyback, mille demineerijad olid juba üle kontrollinud. Foto: Postimees. Foto: Postimees
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles