Tallinnas alustab tegevust tööbüroo

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavalitsus.
Tallinna linnavalitsus. Foto: Uwe Gnadenteich

Tallinna linnavalitsuse teenindussaalis avab 25. jaanuaril uksed kahe töötajaga tööbüroo, mis suunab inimesi sotsiaalsetele töökohtadele.

Abilinnapea Eha Võrgu sõnul hakkab tööbüroo koguma infot linna erinevate asutuste ja ettevõtete tööjõuvajaduste kohta ning vajadusel abistavad büroo spetsialistid neid sobivate kandidaatide valikul.

Võrk kinnitas linnavalitsuse tänasel pressikonverentsil, et Tallinna tööbüroo ei hakka dubleerima töötukassa tegevust, vaid büroo annab infot ainult linnale kuuluvate asutuste ja ettevõtete ja nende koostööpartnerite töökohtade kohta. Samuti suunab tööbüroo inimesi talvistele abitöödele linnaosadesse.

Vastuvõtt hakkab toimuma igal tööpäeval ja nõustamine toimub nii eesti kui vene keeles.

Sotsiaalsed töökohad on linna eelarvevahendite arvel loodavad ajutised töökohad. Käesoleval ja järgmisel aastal plaanib linn luua ligi 2000 sotsiaalset töökohta valdkondades nagu linnaruumi hooldus ja heakord, sotsiaalhoolekanne, ühistransport jm.

Statistikaameti andmeil oli töötuse määr Eestis möödunud aasta kolmandas kvartalis 15,5 protsenti, mis teeb töötute arvuks 105 900 inimest, sh Tallinnas 34 400 inimest. Tallinna osakaal on olnud stabiilselt üks kolmandik Eesti töötusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles