Boroditš: esmane ülesanne on libedusetõrje kõnniteedel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Graniitsõelmed aitavad libedusega võidelda.
Graniitsõelmed aitavad libedusega võidelda. Foto: Raigo Pajula

Kunapärast suurt sula saabusid taas miinuskraadid, muutusid Tallinna tänavad kohati väga jäiseks ja erilise tähelepanu alla tuleb võtta libedusetõrje kõnniteedel.

«Neil kinnistuomanikel, kellel õnnestus sulailmade ajal kõnnitee sillutiseni puhastada, on praegu lihtsam,» ütles Tallinna abilinnapea Deniss Boroditš. «Jääkonarustega kaetud kõnniteedel on aga väga raske liikuda, seega on libedusetõrje kõnniteedel praegu nii tänavakoristusfirmade kui ka kinnistuomanike esmane kohustus.»

Tallinna kommunaalamet tuletab meelde, et kõnniteede puhastamise eest vastutab teega piirneva maja või kinnistu omanik ja libedusetõrjet peab tegema mitte ainult hommikuti vaid vastavalt vajadusele.

Tallinnas tuleb kõnniteedel lume ja libeduse tõrjumisel kasutada 2-6 millimeetrise läbimõõduga graniit- või paesõelmeid. Soola kasutamine libedusetõrjeks on kõnniteedel keelatud.

Kõigil linlastel palutakse olla eriti ettevaatlikud ja varuda aega sihtpunkti jõudmiseks. Jalakäijad peaksid arvestama võimaliku libedusega ja kasutama ilmaoludele vastavaid jalanõusid.
Tallinna tänavatel töötas möödunud ööl ja eile õhtul kokku 156 tänavapuhastusmasinat ja 31 käsibrigaadi. Välja veeti 15965 kuupmeetrit lund.

EMHI andmetel sajab täna lund, kohati tuiskab. Lääne-Eesti saartel ja Lõuna-Eestis läheb sadu üle lörtsiks. On jäidet, kohati võib olla udu. Puhub kagu- ja lõuna-, õhtupoolikul saartel edela- ja läänetuul 5-10, puhanguti 12-15 m/s.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles