Keila linnavalitsus soovitab ühistutel varikatused demonteerida

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Betoonist varikatus murdus ära ja kukkus elamu trepile.
Betoonist varikatus murdus ära ja kukkus elamu trepile. Foto: Valdur Vacht

Tehnilise Järelevalve Amet (TJA) uurib eilset juhtumit, kus ühe kortermaja trepikoja varikatus ära murdus ja trepile kukkus.

«Uurimine on TJA käes. Linna ehitusnõunik saadab Keila korteriühistutele märgukirja, kus viitab juhtunud õnnetusele ja soovitab paneelmajade trepikodade varikatused ja rõdupiirded üle kontrollida. Allika 2 elamu ühistul soovitatakse paneelist varikatused demonteerida ja nende asemel rajada uued, kergemad varikatused. Sarnaseid on Tallinnas tehtud paljudele sarnase konstruktsiooniga elamutele ja need on ennast igati õigustanud,» rääkis Keila linna pressiesindaja Valdur Vacht.

Eile kukkus elamu välisukse ees olnud betoonpaneelist varikatus maja trepile. Siis oli näha, et mitu paneeli sees olevat armatuurvarrast olid läbi roostetanud. Varikatuse peamiseks kinnituseks olev nurkraud peaks olema kinni keevitatud kogu pikkuses, kuid alla kukkunud varikatuse juures oli näha, et seda hoidis kinni vaid paari sentimeetri jagu keevisõmblust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles