Reidi tee vastased andsid linnavalitsusele oma ettepanekud üle

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäe elanik Aleksander Valdmann annab abilinnapea Taavi Aasale üle kavandatava Reidi tee projekti vastaste ettepanekud ja vastuväited.
Lasnamäe elanik Aleksander Valdmann annab abilinnapea Taavi Aasale üle kavandatava Reidi tee projekti vastaste ettepanekud ja vastuväited. Foto: Mattias Luha

Lasnamäelane Aleksander Valdmann ja Kadrioru elanik Mattias Luha andsid abilinnapea Taavi Aasale üle 1863 kogutud allkirja ja vastuväidet kavandatava Reidi tee projektlahenduse kohta.

Allkirju koguti Russalka juures rannal viibinutelt ning ka elektroonselt ning allakirjutanuid on igast Tallinna linnaosast. Valdmann väljendas Aasale praeguste ranna kasutajate muret ainukese kesklinnas asuva rahuliku puhkeala kadumise pärast, kuna tulevase Reidi tee müra põhimõtteliselt hävitab puhkeala. Uue lahendusega ettenähtud mereäärne promenaad jääb müratõkete puudumise tõttu liikumise- ja sportimisalaks, kuid puhkeala funktsioon kaob.

Ettepanekute ja vastuväidete esitajad leiavad, et väljapakutud lahendus peab silmas vaid üht eesmärki, milleks on sadama kaubavoogude teenindamine, kuid jätab arvestamata linna kui elamisväärse keskkonna arengupotentsiaali ja lõhub vaid ühest eesmärgist lähtumise tagajärjel merelinna olulisema osa ja tunnuse – mere ääres olemise võimalused.

«Reidi tee projekt on vastuolus ka Euroopa Liidu toetusfondide rahastamispõhimõtetega, mille eesmärgiks on propageerida keskkonnasäästlikumat, nutikamat ning kodanikusõbralikumat linnaruumikasutust. Reidi tee projekt täidab Ühtekuuluvusfondi transpordisektori prioriteete vaid osaliselt või töötab neile lausa vastu ning seetõttu ei vääri see praegusel kujul Euroopa Liidu toetust,» teatasid protestijad.

«On laialt levinud eksiarvamus, et Russalka randa ei kasutata, et see on räämas ja käest lastud. See on nii vaid osaliselt – tõepoolest kavakindlalt korrastades oleks see ala veelgi ligitõmbavam tallinlaste rekreatiivala. Kuid juba praegu on see nii sealse piirkonna inimeste, teiste tallinlaste ja ka turistide jalutus- ja piknikukoht ning suurele osale lasnamäelastele lähim rand,» leiavad Reidi tee vastased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles