Tallinn ostab kõikidele linnakoolidele 3D-printerid (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
3D printer.
3D printer. Foto: Marko Saarm

Tallinna haridusamet kuulutas välja riigihanke 3D-printerite ostuks kõikidele Tallinna munitsipaalkoolidele.

Abilinnapea Mihhail Kõlvart peab võimalust tegeleda koolides 3D- printimisega väga oluliseks. «See pole pelgalt asjade printimine, vaid annab õpilastele arusaamise, kuidas erinevaid tooteid modelleerida, kasutades seejuures teoreetilisi teadmisi matemaatikast, füüsikast, keemiast, joonestamisest jm,» rääkis abilinnapea. «Ehkki praegu on 3D-printimise võimalused veel piiratud, areneb see valdkond väga kiiresti. Tõenäoliselt on tulevikus 3D-printer koduses majapidamises sama loomulik nagu televiisor või külmik.»

Riigihankega ostetakse koolidesse printerid, mis võimaldavad printida tooteid pinnalaotusega kuni 20 x 20 ja kõrgusega kuni 18 sentimeetrit. Hankes on lubatud pakkuda ka nn KIT- printereid, mida saab erinevatest osadest kokku panna ja taas lahti võtta. KIT-printerit monteerides saavad õpilased õppida tundma printeri toimimist ja ülesehitust, mõne detaili purunemisel saab aga teise 3D-printeriga printida uue.

Hanke võitjal on kohustus korraldada koolide meeskondadele ka koolitus, mis sisaldab lisaks printeri kasutamise ja hooldamise õpetusele ka 3D-modelleerimist ja sissejuhatust 3D-printimisse.

3D-printerid paigaldatakse 58 Tallinna kooli. Printereid hakatakse koolidesse tarnima septembris 2016 ning hiljemalt 15. novembriks plaanitakse kõikides koolides läbi viia ka koolitused.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles