Prokurör: Järvik ei jätka sarnaste kuritegude toimepanemist

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaimo Järvik
Kaimo Järvik Foto: Mihkel Maripuu

Põhja ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Endla Ülviste sõnul ei ole põhjust arvata, et mupo juht Kaimo Järvik või kohtutäitur Priit Lantin jätkaksid pistisekuritegude toimepanemist või et nad hakkaksid kriminaalmenetlusest kõrvale hoidma ning seetõttu ei taotlenud prokuratuur nende vahi alla jätmist.

Ülviste rääkis Kuku raadiole antud intervjuus, et kahtlustuse sisu ei saa veel täpsemalt kommenteerida. Tema sõnul on nii Järvik kui ka Lantin pistise andmises ja võtmises kahtlustatavatena üle kuulatud ja mõlemad pääsesid eile õhtul vabadusse.

Justiitsministeerium ootab Lantinilt tänase päeva jooksul ametist lahkumise avaldust, vastasel korral algatab ministeerium tema suhtes distsiplinaarmenetluse ja peatab tema ametivolitused.

Järvik esitas lahkumisavalduse Tallinna abilinnapeale Taavi Aasale täna hommikul.

Kaitsepolitsei pidas Järviku ja Lantini kinni laupäeval. Kahtlustuse järgi võttis Järvik Lantinilt pistist selle eest, et Järvik eelistas ja eelistaks ka tulevikus teda tegelema Tallinna munitsipaalpolitsei ameti poolt määratud ja tasumata jäänud trahvide sissenõudmisega. Pistisena saadud summa on kahtlustuse järgi 9500 eurot.

Karistusseadustik näeb pistisevõtmise eest ette rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistuse ja kui on tegemist korduva kuriteoga, siis karistatakse kuni viieaastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles