Purunenud elektrirong hõrendas rongiliiklust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rongiõnnetus Aegviidu lähedal.
Rongiõnnetus Aegviidu lähedal. Foto: Peeter Langovits

Kuna mullu 23. detsembril Aegviidu lähedal toimunud elektri- ja kaubarongi kokkupõrkes hävines täielikult elektrirongi juhtvagun ja veel teinegi vagun, pidi Elektriraudtee alates 3. jaanuarist liinilt maha võtma kuus rongi.

Elektriraudtee avalike suhete juht Norbert Kaareste kinnitas, et kõige suurem puudus on just hävinenud juhtvagunist, sest uut ei ole kuskilt võtta. Seetõttu tuligi rongide arvu liinidel vähendada.

3. jaanuarist on liinilt ära kell 16.25 Pääskülast Tallinna, kell 18.35 Tallinnast Keilasse, kell 19.11 Keilast Tallinna, kell 19.53 Tallinnast Keilasse, kell 20.51 Keilast Tallinna ja kell 21.30 Tallinnast Pääskülla sõitev rong. Selline sõiduplaan kehtib kuni 28. maini.

«Üks rongikoosseis on lihtsalt puudu ja midagi ei ole teha,» ütles Kaareste.

Ta lisas, et siiani ei ole Elektriraudtee veel jõudnud kokku arvata 23. detsembri kahjusid, kuna oslisi on mitu ning kriminaaluurimine ei ole veel ka tuvastanud, kes on õnnetuses süüdi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles