Politsei tahab Stenbocki maja esise tänava tõketega sulgeda (1)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahukohtu tänava algus, siia on kavas paihaldada teetõkised.
Rahukohtu tänava algus, siia on kavas paihaldada teetõkised. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Politsei tahab Stenbocki maja esise Rahukohtu tänava autoliikluseks tõketega sulgeda - välja arvatud erilubade omanikele. Tallinna transpordiamet ei pea tänava sulgemist põhjendatuks, kirjutab Tallinna linnavalitsuse ajaleht Pealinn.

Politsei pressiesindaja Uku Tampere sõnul on teetõkete paigaldamine Rahukohtu tänavale plaanis, kuid sellega ei kaasne sisulist liikluskorralduse muudatust, kuna ka praegu on tänava alguses sissesõidukeelu märk lisatahvliga «Välja arvatud riigikantselei lubadega». Teetõkkena on kavas paigaldada postid, mida saab vajaduse korral tänavasse sisse lasta. Sarnased teetõkked on näiteks Kentmanni tänaval Ameerika Ühendriikide saatkonna juures.

«Kõiki Rahukohtu tänaval asuvaid ettevõtteid ja elanikke teavitasime oma plaanist kirjalikult. Kui teetõkete paigaldamise kuupäev on paigas, siis saadame neile ka täpsema info. Kõik need, kellel on luba olemas, saavad tänaval sõita nii nagu siianigi – nad lastakse läbi,» rääkis Tampere.

Tallinna transpordiameti juhataja Andres Harjo sõnul peab tänava sulgemiseks olema tõsine avalik huvi ehk väga mõjuv põhjus või olukord, mida tõesti ei saa teisiti lahendada. Harjo sõnul ta sellist põhjust praegu ei näe, seega ei saa Tallinna linn taotlusele vastu tulla ja tänavat sulgeda.

Tallinna vanalinnas Toompeal paiknevas Stenbocki majas asuvad valitsus ja riigikantselei.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles