Loomaaia uudised: irbisekutsikas Nala pidas sünnipäeva

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Signe Kalgan

Tallinna loomaaia irbisekutsikas Nala sai teisipäeval aastaseks. Sünnipäeva tähistamiseks pandi Nala ja tema ema Deli aedikusse pappkast elevandi sõnnikupalliga, aedikumurule aga puistati kaneeli ja aniisi, milles kaslastele meeldib püherdada.

Eelmise laupäeva hommikul avastati kaameliaedikust vastsündinud kaksküürkaamelipoju, esmaspäeva varahommikul nägi ilmavalgust ka teine baktrian ehk kaksküürkaamel. Sel nädalal sündisid veel miiluvasikas, viis tagakaspia uriaali ja kaks siberi kaljukitse tallekest.

Loomaaia väravasse toodi sinikaelpart koos munakurnaga, milles parditibud juba koorumist olid alustanud. Vintsutused üle elanud parditibud suutsid küll punase lambi all kooruda, kuid osa neist hukkus hiljem, emapart aga lendas minema.

Loomaaed paneb taas inimestele südamele, et metsloomi ei ole vaja ka linnalooduses «päästa».

Esmaspäeval andis keskkonnaminister Marko Pomerants Tallinna loomaaia kauaaegsele direktorile Mati Kaalule üle Eerik Kumari nimelise looduskaitsepreemia koos looduskaitse kuldmärgiga. Mati Kaalu, kes alustas tööd Tallinna loomaaias 1968. aastal, tunnustati aastaid kestnud viljaka tegevuse eest Eesti ja maailma looduse tutvustamisel ja uurimisel ning Tallinna loomaaia juhtimisel.

Täna osaleb loomaaed muuseumiöö ürituste sarjas «Öös on laineid». Täpsemalt loomaaia kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles