Kaljulaid: miks kulub vinguõnnetuste uurimiseks nii palju aega?

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Linnaosavanem Raimond Kaljulaid on mures vingugaasiga seotud õnnetuste pärast, mis kipuvad juhtuma just Põhja-Tallinna ühes piirkonnas.

«Linnaosavalitsusele tekitab muret see, et õnnetuste põhjuste uurimine võtab nii kaua aega. Esimene õnnetus oli jaanuaris, teine märtsi keskpaigas, nüüd jälle üks väga ohtlik juhtum.

Selleks, et nii riik, linn kui järelevalveorganid saaksid astuda järgmisi samme, oleks meil vaja teada, miks need õnnetused juhtuvad. Ja miks need juhtuvad just ühes linnaosas ja ühes kohas,» ütles Kaljulaid.

Tehnilise Järelevalve Ameti (TJA) peadirektori asetäitja Kaur Kajak kinnitas, et kõikide viimase aasta jooksul juhtunud õnnetuste põhjused on välja selgitatud. «Klassikaline kokteil, ehk ühed ja samad põhjused: vannituba on väga õhukindlaks ehitatud, ventilatsiooniavad on suletud, gaasiseade on oskamatult paigaldatud seda tööd mitte tundva inimese poolt, igasugune dokumentatsioon puudub,» loetles Kajak.

Ta lisas, et võib-olla ootab linnaosavanem politsei uurimise tulemusi. «Meie uurime seda, mis oli õnnetuse tehniline põhjus. Politsei uurib seda, kes on süüdi, kui inimene valesti paigaldatud seadme tõttu sureb. TJA on kõikide seniste õnnetuste põhjused kindlaks teinud,» rääkis Kajak.

TJA jaoks on ainus lahendamata küsimus see, miks hakkasid sellised õnnetused just nüüd juhtuma. «Esimene sedasorti õnnetus tuli meile tõesti nagu välk selgest taevast. Varem selliseid õnnetusi polnud ja pigem võis arvata, et tehnika areneb, seadmed muutuvad järjest ohutumaks ja õnnetuste tõenäosus järjest väiksemaks,» lausus Kajak. Seda, miks näiteks kaks-kolm aastat tagasi vannitubades vingugaasiga seotud õnnetusi ei juhtunud, amet täna seletada ei oska.

Sel aastal on vingugaasiga seotud õnnetustes hukkunud kolm last. Eile õnnetusse sattunud lastega midagihalba ei juhtunud ja nad lubati täna haiglast koju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles