Politsei ettepanek: 9. mai rongkäigu korraldajad muutku ürituse marsruuti (7)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siberis rahvaalgatusena sündinud aktsioon «Surematu polk» möödunud aastal 9. mail Moskvas Punasel väljakul.
Siberis rahvaalgatusena sündinud aktsioon «Surematu polk» möödunud aastal 9. mail Moskvas Punasel väljakul. Foto: itar tass /scanpix

Politsei edastas täna õhtul 9. mai rongkäigu peakorraldajale otsuse keelata liiklusohutuse tagamiseks koosolek kavandataval marsruudil ja tegi ettepaneku samas piirkonnas teise ala kasutamiseks.

Tallinna transpordiamet ei olnud nõus 9. mail Filtri teel toimuvaks rongkäiguks liiklust sulgema ja liikluskorraldust muutma, seetõttu tegi politsei liiklusohutuse tagamise eesmärgil ettepaneku viia avalik koosolek läbi teisel marsruudil.

Korraldaja oli rongkäigu kogunemispaigaks valinud Tallinna bussijaama vastas olev Odra 8 asuv parkla ning liikumistrajektooriks oli Filtri tee, algusega Odra tänavalt kuni kaitseväe kalmistuni välja.

Politseimajor Kaido Saarniidu sõnul soovitas politsei plaanitavat rahvahulka arvestades kogunemiskohaks Filtri tee ja Veerenni tänava ristmikust algavat kõnniteed. «Korraldajal on planeeritud marsruudil väga keeruline tagada jalakäijate liikumist selliselt, et nad mahuks kõndima kõnniteel ega hakkaks valguma sõiduteele, kus liiguvad sõidukid. Sellisel juhul ei ole tagatud jalakäijate turvalisus. Politsei soovitatud marsruudil on aga kõnnitee laiust arvestades kergliiklejatel seal võimalik liigelda ohutult, segamata sõidukeid ja sattumata sõiduteele,» ütles Saarniit.

Politsei tuletab kõikidele inimestele meelde, et rongkäigul osaledes tuleb endiselt kinni pidada liikluseeskirjast ja arvestades suurt rahvamassi palub politsei suhtuda üksteisesse arvestavalt.

Ajalehele «Den Za Dnjom» antud intervjuus kinnitas Kremli-meelne aktivist Dmitri Linter, et on tagasi Eestis selleks, et organiseerida tänavu 9. mail Tallinnas Filtri teel «Surematu polgu» marssi.

«Aktsioon saab olema lühike – Tallinna autobussijaamast kuni pronkssõdurini (kaitseväe kalmistul – toim),» rääkis Linter ajalehele. «Kestab umbes pool tundi.»

Marssi, mis sündis 2012. aastal Siberis rahvaalgatusena ja mille Vladimir Putiniga seotud nn rahvaliikumised aasta tagasi Venemaa riiklikuks propagandaürituseks muutsid, üritas Linter tegelikult Tallinnas korraldada ka möödunud aastal. Toona asi ebaõnnetus.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles