Kalamaja päevade jaoks kogutakse Hooandjas raha

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalamaja päevade laat.
Kalamaja päevade laat. Foto: Erik Prozes

21.-22. mail toimub kaheksandat aastat järjest asumifestival Kalamaja päevad, mille toimumist saab toetada ühisrahastusplatvormi Hooandja kaudu.

Kalamaja päevade festival on kujunenud klubilisest ettevõtmisest kogukondlikuks iga-aastaseks oodatud suurürituseks, mis pakub kõigile asumi elanikele vanusest, haridusest ja soost sõltumata midagi huvitavat ja haaravat, kaasab piirkonnas tegutsevaid ettevõtteid ja seltse

Festivali kavas on fotokonkurss «Inimene, Linn, Kogukond». Inimesed saavad huvitavaid pilte saata enda kogukonnast (ei pea olema ainult Kalamaja) ning nende seast valib žürii välja võitja. Kõik pildid on Kalamaja päevade ajal näitusel fototelgis ning pärast kuu aega kohvikus Boheem.

Festivali laadale on registreerunud 150 kauplejat ning veel 75 ootavad järjekorras.    Päevakontserdil esinevad nii kohalikud staarid, kui ka koorid, bändid, kes soovivad esmakordselt välja astuda ja ennast inimestele näidata.

Kalamaja põhikooli hoovis on spordiala nii suurtele kui väikestele. Alates kella 11 on seal erinevad mängud, seltside vahelised võrkpallimängud, loosid ja lastele ka vahvaid auhindu.

Kell 18 algab pikalauaõhtusöök- ühele Kalamaja tänavale kaetakse pikk laud, kuhu inimesed saavad enda söögi kaasa võtta ja naabritega üheskoos värskes õhus õhtusööki nautida.

Esimese päeva järelpidu toimub Punases majas - esinevad Zebra Island, Tommy Cash ja Pur Mudd.

22. mail on avatud üle 70 hoovikohviku. Kalamaja päevade lõppkontserdil esinevad suurel laval Liisi Koikson orkestriga ning Andreas Lend. Lisainfot festivali kohta leiab Facebookist ja ürituse kodulehelt.

Selleks, et katta 3900 euro suurune eelarveauk, kogub festival raha Hooandjas. Kalamaja päevade peakorraldaja Mailis Timmi sõnul kaetakse kogutavast rahast peamiselt 22. mail esimest korda peetava suure lõppkontserdi pidamiseks vajaliku heli- ja lavatehnika rendi kulud. «Plaanime tänavu esmakordselt anda oma festivalile väärika lõppakordi, tuues lavale Kalamaja silmapaistvaimad talendid muusika vallas. Püstitame selleks Kalamaja parki 44 muusikut mahutava suure lava. Paraku on selline ettevõtmine väga kulukas ning loodan, et linnarahvas ja kõik teised Kalamaja päevade fännid tulevad meile selle grandioosse idee teostamisel appi,» ütles Timmi. Annetusi alates 15 eurost oodatakse kuni 19. maini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles