EL eesistumise suurürituste toimumispaik valitakse kahe koha vahel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuurikatel
Kultuurikatel Foto: Viktor Burkivski

Valitsusel tuleb Euroopa Liidu eesistumise ajal peetavate kõrgetasemeliste kohtumiste toimumispaiga valimisel otsustada kahe võimaliku koha vahel.

Kabineti neljapäevasele kohtumisele esitatakse kabineti liikmetele otsustamiseks andmed Kultuurikatla ja Ülemiste konverentsi- ja sündmuskeskuse pakkumiste kohta, mis kvalifitseerusid lõppvooru viie algselt oma pakkumise teinud ettevõtte hulgast.

Riigikantselei kuulutas jaanuaris välja avatud üüripäringu ruumide leidmiseks Euroopa Liidu eesistumise ajal Tallinnas toimuvate olulisemate ürituste jaoks nagu mitteametlikud ministrite kohtumised ja kõrgetasemelised konverentsid.

Aprilli algul ütles eesistumismeeskonna kommunikatsioonijuht Tiina Urm BNS-ile, et toimumiskoha küsimust arutatakse valitsuskabinetis ning lõpliku otsuseni sündmuste toimumiskoha osas loodetakse jõuda hiljemalt mai alguseks.

Valitsuses detsembris kinnitatud eesistumise tegevuskavas öeldakse, et riigikantselei ülevaate põhjal ei ole Eestis suure osalejate ja tõlkekeelte arvuga kohtumise korraldamiseks valmiskujul sobivaid kohti, kuid on kohti, mis sobivad selleks kohandamise järel.

Eesti kavandab oma eesistumise ajal Euroopa Liidus korraldada Tallinnas 22 kõrgetasemelist kohtumist, mis sisaldab kümmet Euroopa Liidu ministrite mitteametlikku nõukogu, kümmet kõrgetasemelist konverentsi erinevatel teemadel ning kahte riigikogu organiseeritavat konverentsi.

Euroopa Liidu ametlikud nõukogud peetakse ainult kas Brüsselis või Luxembourgis, aga mitteametlikke ministrite-tasandi kohtumisi saavad eesistujariigid korraldada ka oma koduriigis. Mitteametlikel kohtumistel arutatakse päevakajalisi teemasid, aga enamasti vabamas vormis ja ametlikke otsuseid ei tehta.

Eesti on Euroopa Liidu Nõukogu eesistujariik 2018. aasta esimeses pooles. Eesistumise ettevalmistusi ja läbiviimist koordineerib Riigikantselei Euroopa Liidu sekretariaadi juurde loodud meeskond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles